Χωρίς την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «δεν είναι δυνατή» η τήρηση της συμφωνίας Βρυξελλών – Άγκυρας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η δήλωση του επικεφαλής του τουρκικού κράτους έγινε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Η Ε.Ε. δεν συμπεριφέρεται έναντι της Τουρκίας με ειλικρινή τρόπο», ανέφερε ο κ. Ερντογάν, συμπληρώνοντας ότι η διαδικασία κατάργησης της βίζας έπρεπε να είχε αρχίσει από τον Ιούνιο, με βάση τη συμφωνία.

«Εάν τα αιτήματά μας δεν ικανοποιηθούν, οι επανεισδοχές προσφύγων – μεταναστών στην Τουρκία δεν θα είναι πλέον δυνατές», κατέληξε.

Και, προσθέτουμε, θα ανοίξει πάλι τα «λιμάνια» και θα αδειάσει τα υπόλοιπα εκατομμύρια προσφύγων που «φιλοξενεί» στην Ελλάδα.

Άπαντες αντιλαμβανόμαστε, δεν θέλει ιδιαίτερη ευφυΐα, ότι εάν αρχίσουν όλα αυτά τα εκατομμύρια ανθρώπων να αποβιβάζονται στην Ελλάδα η πατρίδα μας δεν θα αντέξει.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες περνάνε τη θάλασσα και φτάνουν στα νησιά μας 100 άνθρωποι, κατά μέσο όρο, την ημέρα. Ο Ερντογάν μας κρατά «ζεστούς» με το «μαρτύριο» της σταγόνας.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, έχει δοθεί διορία στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τις αρχές – μέσα Οκτωβρίου.

Δηλαδή, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει να διαχειριστεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια εξαιτίας των βαρύτατων φόρων και παράλληλα την κοινωνική έκρηξη από ένα τσουνάμι ανθρώπων που δεν θα μπορεί πλέον να φύγει προς την κεντρική Ευρώπη και θα μείνει εγκλωβισμένο στην Ελλάδα.

Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα και οι κρατούντες πρέπει να φροντίσουν και να προνοήσουν για τα χειρότερα. Όχι με ευχολόγια ή αφορισμούς, με έργα.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger