Οι περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν ότι έχουν καρκίνο μετά από μια τυχαία ή προγραμματισμένη επίσκεψη στο γιατρό τους.

Πολλές φορές, όμως, η διάγνωση αυτή έρχεται αργά σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της κατάστασης αφού ο καρκίνος έχει προχωρήσει σημαντικά και θα πρέπει να αναχαιτιστεί είτε με χημειθεραπεία είτε με επέμβαση.

Ο καρκίνος, όμως, ποτέ δεν έρχεται εν μία νυκτί, πάντα υπάρχουν προειδοποιτικά σημάδια που οι περισσότεροι αγνοούμε.

Εξογκώματα, καρούμπαλα, διογκωμένα σημεία, ανωμαλίες της επιφάνειας του σώματος.

Αυτά είναι κλασσικά σημάδια για καρκίνους του δέρματος και των υποκείμενων ιστών και συνήθως τα αγνοούμε γιατί είναι σε σημείο που δεν φαίνεται.

Βήχας, βραχνάδα, κούραση στη φωνή.

Συνήθως αυτά τα συμπτώματα οφείλονται στην κοινή γρίπη και τα κρυολογήματα. Αν δεν έχετε κρύωμα τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε τον καρκίνο του λάρυγγα, των πνευμόνων, ή καρκίνο του θυρεοειδούς ή λέμφωμα.

Αλλαγή στην εντερική λειτουργία

Μια τέτοια αλλαγή θα μπορούσε να είναι σημάδι καρκίνου του παχέος εντέρου αν έχουμε αποκλείσει τη δράση φαρμάκων, αλλαγές στη διατροφή ή κάποια σημαντική αλλαγή στην ψυχολογία μας.

Μεταβολή στη λειτουργία της ουροδόχου κύστης

Επειδή λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι κοινές στις γυναίκες, αυτό το σύμπτωμα περνάει χωρίς να του δώσουμε την πρέπουσα σημασία. Ωστόσο, θα μπορούσε να είναι καρκίνος της ουροδόχου κύστης, των νεφρών ή του προστάτη.

Πονόλαιμος

Ο πονόλαιμος συνήθως περνάει. Όταν δεν περνάει τότε θα πρέπει να ανησυχήσουμε και να επισκεφτούμε το γιατρό μας.

Ανεξήγητη απώλεια βάρους

Αυτό είναι προειδοποιητικό σημάδι για καρκίνο του παγκρέατος, του στομάχου, του πνεύμονα, του οισοφάγου

Δυσκολία στην κατάποση

Η συστολή-ενώ είναι ένα ασυνήθιστο σύμπτωμα, θα μπορούσε να είναι άποτέλεσμα της δυσλειτουργίας του νευρικού ή του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αιμορραγία

Βήχας με αίμα μπορεί να σηματοδοτήσει τον καρκίνο του πνεύμονα. Αίμα στα κόπρανα μπορεί να είναι ένα σημάδι του καρκίνου του παχέος εντέρου ή του καρκίνου του ορθού.

Αλλαγές στο κρεατοελιές του δέρματος

Τα καλά νέα είναι ότι σπανίως οι καρκίνοι του δέρματος είναι θανατηφόροι. Ωστόσο, θα πρέπει να δίνουμε την πρέπουσα σημασία στην εμφάνιση αλλαγών στο δέρμα για νέες κρεατοελιές, κονδυλώματα και όλες τις αλλοιώσεις της επιφάνειας.




ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger