Ο επικεφαλής της Europol, Ρομπ Γουεϊνράιτ (Rob Wainwright), προειδοποίησε ότι σύμφωνα με πληροφορίες της υπηρεσίας του τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στρατολογούν πρόσφυγες στα κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα.

Αυτός είναι και ο λόγος που από τις 20 Αυγούστου βρίσκεται στη χώρα μας κλιμάκιο της Europol (διαβάστε εδώ: Κλιμάκιο της Europol στην Ελλάδα στις 20 Αυγούστου να ψάξει για τζιχαντιστές).

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Γουεϊνράιτ, ο αριθμός των τζιχαντιστών που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στην Ευρώπη ως πρόσφυγες, χρησιμοποιώντας πλαστά διαβατήρια, αυξάνεται συνεχώς.

Ο Ρομπ Γουεϊνράιτ λέει ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει λάβει τη «στρατηγική απόφαση» να στείλει φανατικούς για να επιτεθούν στην Ευρώπη.

Βεβαίως, να σημειώσουμε, ότι αυτό έχει ήδη συμβεί με περισσότερους από 4.000 να βρίσκονται ήδη σε ευρωπαϊκές χώρες. Προφανώς ο κ. Γουεϊνράιτ εννοεί ότι το πρόβλημα κλιμακώνεται.

Πολλοί εξτρεμιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, λέει ο ίδιος, χρησιμοποιούν συριακά διαβατήρια και παριστάνουν τους πρόσφυγες για να κινούνται ελεύθερα στην Ευρώπη.

Μιλώντας στην Evening Standard, δήλωσε: «Υπάρχει μεγάλη πίεση στο Ισλαμικό Κράτος τώρα. Υποπτεύομαι ότι το ηθικό τους πιθανώς να πέφτει και ένας αριθμός [ξένων] μαχητών, με δική τους θέληση, να θέλουν να επιστρέψουν».

«Για πολλά χρόνια θα έχουμε να κάνουμε με την επανένταξη χιλιάδων Ευρωπαίων [τζιχαντιστών] που θα επιστρέφουν έχοντας εκτεθεί σε ένα άκρως ριζοσπαστικό περιβάλλον».

«Αυτό θα είναι μακρύ, μακρύς αγώνας για εμάς να αντιμετωπίσουμε τους αριθμούς [ανθρώπων] που έχουν εμπλακεί και πώς θα τους δεχτούμε πίσω στην κοινωνία, συν ότι έχουμε να λύσουμε το ποιοι μεταξύ τους αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια».

«Λαμβάνοντας υπόψιν τον αριθμό εμπλεκομένων, πρόκειται για μια επαχθέστατη πρόκληση ασφαλείας που οι Αρχές θα αντιμετωπίσουν. Ορισμένοι μαχητές θα σταλούν πίσω από το Ισλαμικό Κράτος για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές δράσεις».

Ο κ. Γουεϊνράιτ ανέφερε ότι μια νέα δύναμη από 200 αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής θα αναπτυχθεί στα ελληνικά νησιά ώστε να εντοπίζουν εξτρεμιστές που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ευρώπη.

Ο αρχηγός της Europol επίσης προειδοποίησε ότι οι τζιχαντιστές προσπαθούν να ριζοσπαστικοποιήσουν πρόσφυγες στα κέντρα υποδοχής προσφύγων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Όπως αντιλαμβάνεστε η κατάσταση είναι ακραία σοβαρή για την ασφάλεια της χώρας μας και μην ακούτε λέξη από όσα λέει ο συμπαθής Μουζάλας.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger