Μία …έκπληξη ετοιμάζουν στον Αλέξη Τσίπρα αντιεξουσιαστές σύμφωνα με όσα είπε ηγετικό μέλος της ομάδας «Ρουβίκωνας» κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε στην «ΕΡΤ – Open.

«Έχουμε σκοπό σε μία από τις επόμενες δράσεις μας να… ρωτήσουμε κάτι τον Πρωθυπουργό. Το αφήνουμε ως έκπληξη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας έχει γίνει γνωστή από τις πολλές και δυναμικές καταδρομικές παρεμβάσεις σε κτίρια και χώρους που υποτίθεται ότι έχουν ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Όπως είναι φυσικό οι αναφορές αυτές στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού έχουν σημάνει συναγερμό στις αρχές ασφαλείας και στις υπηρεσίες που έχουν την ευθύνη φύλαξης του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα πέρα από τη… συνομιλία με τον πρωθυπουργό ο ίδιος αντιεξουσιαστής προαναγγέλλει «καμπάνια» για προώθηση των ιδεών του «Ρουβίκωνα» στο πλατύ κοινό.

Το μέλος του «Ρουβίκωνα» επικαλείται «απόρρητες εντολές» της Αστυνομίας για φύλαξη στόχων όπου υπήρξαν επιθέσεις και αναφέρεται σε… επίθεση «χάκερ» στη δικογραφία για την επίθεση στην τουρκική πρεσβεία. Ακόμη μιλά για την πρόταξη όπλων σε εκδηλώσεις ως «ανάγκη για να υπερασπισθεί η δομή του μαζικού κινήματος».

Επιπλέον αναφέρεται στις αρχικές διεργασίες για δημιουργία του «Ρουβίκωνα» τον Σεπτέμβριο του 2013, για συμμετοχή από «ανθρώπους των χώρων εργασίας αλλά και των κερκίδων των γηπέδων», στις «μεθοδεύσεις των αστυνομικών για σύλληψη μελών της οργάνωσης». Παράλληλα εντυπωσιάζουν δηλώσεις του για χρήση από στελέχη ιδιωτικής ασφαλείας επιχειρηματιών συσκευών παρακολούθησης τηλεφώνων μελών της συλλογικότητας.

Αναφερόμενος στην επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ το μέλος του «Ρουβίκωνα» σημειώνει ότι προ της εισβολής που πραγματοποίησε υπήρχε «απόρρητη εντολή της ΕΛ.ΑΣ. να φυλαχθεί μαζί με άλλα κτίρια, με τον κίνδυνο να δεχθεί τρομοκρατική ή άλλη επίθεση. Και το γεγονός ότι ανέβηκαν κάποια άτομα εκεί, τα έκαναν λαμπόγυαλο και κατέβηκαν χωρίς να συλληφθεί κανείς δημιούργησε ένα πολιτικό κόστος και έτσι υπήρξαν συλλήψεις εκ των υστέρων».

Όσον αφορά την επίθεση στην τουρκική πρεσβεία ο γνωστός αντιεξουσιαστής απεκάλυψε επαφές μελών του «Ρουβίκωνα» με μέλη της τουρκικής οργάνωσης DHKP-C αλλά και ταξίδια μελών της ελληνικής συλλογικότητας στην Τουρκία.

Για τη διαρροή από τον «Ρουβίκωνα» απορρήτου εγγράφου της τουρκικής πρεσβείας για τα μέτρα προστασίας της, ο αντιεξουσιαστής σημείωσε ότι «αυτό έγινε με ένα φοβερό τρόπο και μπήκαν χάκερ δικοί μας στη δικογραφία, τα δικά μας Wikileaks, δεν ξέρω πώς λέγονται τα συγκεκριμένα έγγραφα».

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger