Την Αθήνα θα επισκεφτεί εσπευσμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Η συνάντηση θεωρείται κρίσιμη και έρχεται μετά την επίσκεψη Σ.Λαβρόφ.


Η απόφαση πάρθηκε κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ την Παρασκευή.

Η επίσκεψη θα γίνει στις 14 και 15 Νοεμβρίου.



Eντύπωση πάντως προκαλεί ότι λίγο μετά τις αμερικανικές εκλογές, 8 Νοεμβρίου, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Αθήνα.

Στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών που θα έχει με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα βρεθεί το χρέος, τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.


Οι ΗΠΑ θέλουν να  ελάφρυνση χρέους της χώρας μας για να προχωρήσει ο επανεξοπλισμός της χώρας μας με την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας να μην γίνεται αποδεκτή από το Λευκό Οίκο.

Όπως αποκαλύψαμε πρώτοι το μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία μέσω του αμερικανικού Ναυτικού λόγω turkish stream, προσέγγιση Μόσχας-Άγκυρας, αγορά ρωσικών όπλων κτλ θα είναι ισχυρό.

Μάλιστα ο Μ..Ομπάμα στην ίδια περιοδεία θα επισκεφτεί και το Βερολίνο όπου θα έχει τετ α τετ με την Άνγκελα Μέρκελ. Οι ΗΠΑ με όχημα το ΔΝΤ θα πιέσουν για λύση στο χρέος.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει υπήρξαν σφοδρές διαφωνίες και διαξιφισμοί ανάμεσα στον Τούρκο ΑΓΕΕΔ Χουλουσί Ακάρ και τον Αμερικανό Γιόζεφ Ντάνφορντ στην Ουάσιγκτον. Οι ΗΠΑ μετά και τις δηλώσεις Ρ.Τ.Ερντογάν για αναθεώρηση συνθηκών και για τον ρόλο των ΗΠΑ βάζουν σε εφαρμογή το Σχέδιο Β για την Τουρκία.

Άλλωστε τα αμερικανικά ΜΜΕ χτες χαρακτήρισαν τον Ερντογάν νεκρό όπως είπαμε στο άρθρο μας



pentapostagma.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger