Μία προσφορά από το σχήμα της Τέρνα με την Ινδική GMR κατατέθηκε τελικά στο διαγωνισμό για το Καστέλι που ολοκληρώθηκε μετά από πολλές αναβολές.

 Παρά την προσπάθεια του υπουργείου Υποδομών να προχωρήσει η δημοπρασία με πάνω από μία προσφορές, η κυβέρνηση θα τρέξει το διαγωνισμό με ένα μόνο υποψήφιο, στα πρότυπα των αντίστοιχων διαγωνισμών στο Ελληνικό, στον ΟΠΑΠ, στον ΟΛΠ αλλά και στο ΔΕΣΦΑ. Στο υπουργείο υπήρχε μεγάλος προβληματισμός τις τελευταίες μέρες για την τύχη του έργου ύψους περί το 1 δις. ευρω καθώς υπήρχαν αιτήματα για άλλη μία παράταση του διαγωνισμού.

Αρχικά υπήρχε ένα έντονο παρασκήνιο τις προηγούμενες εβδομάδες κυρίως με τους Κινέζους που προβάλλονταν ως το ισχυρό φαβορί του διαγωνισμού. Σε σύσκεψη που είχε γίνει προ ημερών με πρωτοβουλία της Κινεζικής πρεσβείας στην Αθήνα παρουσία στελεχών της China Development Bank, δηλώθηκε η βούληση της χρηματοδότησης του έργου με την προϋπόθεση ότι στην εταιρεία παραχώρησης θα συμμετείχε η Κινεζική China State Construction Engineering Co.

Για το Καστέλι υπήρχαν αρχικά ενδιαφερόμενες δύο γαλλικές εταιρείες. Η Vinci σε συνεργασία με τον Άκτωρα και η Bouygues με την J&P Αβαξ. Όμως και τα δύο σχήματα επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θεωρώντας ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί αστερίσκοι για το έργο.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger