Πάνω από 20 βουλευτές του ΣΡΙΖΑ είναι έτοιμοι να παραιτηθούν αλλά να παραδώσουν την έδρα τους στο κόμμα. 

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές δεν θέλουν να ψηφίσουν τα νέα μέτρα που σκοπεύει να φέρει στη Βουλή ο Τσίπρας για να πάρει την αξιολόγηση. Ειδικά όταν ο πρωθυπουργός στην τελευταία μεγάλη συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών εμφανίστηκε να δηλώνει πως δεν θα πάρει νέα μέτρα ούτε ενός ευρώ. 

Oι συγκεκριμένοι βουλευτές πιστεύουν πως όταν εμφανισθούν οι ασφαλιστικές εισφορές που πρέπει να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα ξεσπάσει η οργή για τα καλά. Στο μεταξύ έχουν αρχίσει να αμφισβητούν και τον ίδιο τον Τσίπρα στον οποίο παρατηρούν μια αλλαγή συμπεριφοράς που την χαρακτηρίζει η αποστασιοποίηση από τους ίδιους αλλά και το κόσμο.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός τώρα αισθάνεται προδομένος από το οικονομικό επιτελείο του. Σ’ αυτούς χρεώνει το γεγονός ότι δεν μπορεί να κρατήσει το λόγο του. Ποιους ακριβώς χρεώνει ο πρωθυπουργός για την ανεπάρκειά τους αποκαλύπτει ο Βηματοδότης που αρνείται να παραδώσει τα όπλα.

«Μελαγχολικός» ήταν πάντως, κατά τα λεγόμενα συνεργατών του, ο Πρωθυπουργός το πρωί της Παρασκευής με τη διάθεσή του αυτή να οφείλεται στη συνεδρίαση του Eurogroup της Πέμπτης. Μαθαίνω πως ο κ. Τσίπρας είχε λάβει επανειλημμένως διαβεβαιώσεις από τους συνεργάτες του πως θα βρισκόταν το «modus vivendi» για να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα και να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση έως το τέλος Φεβρουαρίου.
Αυτά του έλεγε ο «ψύχραιμος» αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, αυτό του έλεγε ο (συνήθως) «αισιόδοξος» υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, ενώ και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος του μετέφερε διαρκώς μια καθησυχαστική εικόνα που περιελάμβανε σταδιακή γεφύρωση των διαφορών. Ο δε Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής και άνθρωπος εμπιστοσύνης για τον κ. Τσίπρα, φέρεται να του μετέφερε την εικόνα πως η σκληρή στάση του ΔΝΤ για το χρέος είναι διαπραγματευτικό μας χαρτί. Οι εκτιμήσεις τους ωστόσο «πρόδωσαν» τον Πρωθυπουργό.
Και για να ξέρετε τι ακριβώς συνέβη και έκαναν τον κ. Τσίπρα να αισθανθεί προδομένος σάς μεταφέρω και τούτο: 


«Ο Ευκλείδης και ο Γιώργος έπαιρναν τα αεροπλάνα για Παρίσι και Βρυξέλλες αλλά μιλούσαν με τους λάθος ανθρώπους» μου είπε με μάλλον αιχμηρό ύφος γηραιός σύντροφός τους, εξηγώντας πως Σαπέν και Μοσκοβισί δεν προσφέρονται για να έχει κανείς καθαρή εικόνα των προκλήσεων, διότι και οι δυο τους κάνουν ανέξοδη πολιτική. Δεν μπορείς να πεις πως έχει άδικο, αλλά κανείς ψάχνει… αποκούμπι όπου αυτό προσφέρεται…

ΠΗΓΗ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger