Με αφορμή το επεισόδιο στα Ίμια, ο ηλεκτρονικός Τύπος που ασχολείται με τα θέματα Άμυνας υπενθύμισε την δημοσκόπηση της εταιρείας gallup, στην οποία αναφέρετε το πόσο έτοιμοι είναι οι άνθρωποι σε 64 χώρες, να πάρουν τα όπλα για τις πατρίδες τους.

Η σχετική ιστοσελίδα armynow.net την δημοσίευσε επισημαίνοντας πως στην έρευνα που έγινε το 2014 ρωτήθηκαν 62.398 πολίτες, σε 64 χώρες.

Όπως επισημαίνει και ο αρθρογράφος της ιστοσελίδας, όπως όλες οι δημοσκοπήσεις έτσι και αυτή ελέγχεται για πολλά και βεβαίως μοιάζει και αυτή με τα... μπικίνι. Μας δείχνει σημαντικά μεν ευρήματα αλλά όχι τα σημαντικότερα.

Στην Ελλάδα το ποσοστό εκείνων που είναι διατεθειμένο να πράξει κάτι τέτοιο έφτανε στο 54% ενώ την ίδια στιγμή στην Τουρκία κυμαινόταν στο 73%.

Κάτω από την Τουρκία ακολουθούν χώρες όπως οι Φιλιππίνες, η Ταϊλάνδη, η Αρμενία, η Κίνα και η Ινδονησία.

Η Ελλάδα ανήκει στο «γκρουπ» χωρών όπως η Σουηδία, η Βοσνία – Ερζεγοβίνη, το Εκουαδόρ, η Νιγηρία και η Βραζιλία.

Δέκα μονάδες πιο κάτω είναι η Αμερική, φυσικό για τις ΗΠΑ με το έντονο αντιπολεμικό κίνημα και τις πολλές απώλειες ανά τον πλανήτη το ποσοστό να φτάνει μόλις το 44%

Σε ποσοστά πάνω από 75% έτοιμοι να πάρουν τα όπλα και να θυσιαστούν εμφανίστηκαν άνθρωποι από το Μαρόκο και τα Φίτζι (94%!), το Πακιστάν και το Βιετνάμ (89%), το Μπαγκλαντές (86%), το Αζερμπαϊτζάν (85%),τη Νέα Γουινέα (84%), το Αφγανιστάν και τη Γεωργία (76%), την Ινδία (75%) και τη Φιλανδία (74%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά έχουν η Ιαπωνία, η Ολλανδία και η Γερμανία. 11, 15 και 18% αντίστοιχα.


ΠΗΓΗ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger