Οι πρόσφυγες ενοχλούνται από τις καμπάνες και οι κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει νόμο στην βουλή για την κωδωνοκρουσία.






Ο νέος νόμος θα πατήσει επάνω στον Ν. 1650/86 προβλέπει τὴν προστασία τοῦ περιβάλλοντος και συγκεκριμένα ὁρίζει (ἄρθρο 2) ὅτι ὡς ρύπανση τοῦ περιβάλλοντος θεωρεῖται καὶ ὁ θόρυβος, ἐφ’ ὅσον ὅμως ἔχει τοιαύτη ἔνταση ὥστε νὰ προκαλεῖ ἀρνητικὲς ἐπιπτώσεις στὴν ὑγεία, με κάποιες τροποποιήσεις.

Όλα δείχνουν ότι τα πάντα αλλάζουν στην Ελλάδα,ακόμη και σε πολιτιστικό επίπεδο,λόγο των διαφορετικών εθνικοτήτων που πρόκειται να μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα.


Τα παράπονα πολλών πολιτών που ζουν κοντά εκκλησίες για τις κωδωνοκρουσίες εισακούσθηκαν καθώς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος απέστειλε εγκύκλιο στους Ναούς συνιστώντας στους ιερείς να βάζουν σε λειτουργία της καμπάνες με προσοχή και διάκριση, ιδιαίτερα τις ώρες κοινής ησυχίας. 

«Δια του παρόντος και κατόπιν σχετικών διαμαρτυριών, εκφρασθείσων υπό ενίων πολιτών, εφιστώμεν την προσοχή υμών περί του θέματος της υπερβολικής και ακρίτου χρήσεως των κωδώνων των ιερών ναών» αναφέρεται στην εγκύκλιο που απέστειλε στους Ιερούς Ναούς την Τρίτη. 

Ειδικότερα, μέσα από την εγκύκλιο συνίσταται η χρήση των καμπανών με προσοχή και διάκριση, καθώς και η ηπιότερη και πιο σύντομη λειτουργία τους, ακόμη και η διακοπή, για όσες είναι συνδεδεμένες με ρολόγια, στις ώρες κοινής ησυχίας και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Το σημείωμα υπογράφεται με εντολή του κ. Ιερώνυμου από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτη π. Μάξιμο Παπαγιάννη.



Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο

ΠΗΓΗ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger