Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές σε όλη τη χώρα από το ενδεχόμενο ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης να προσπαθήσει να περάσει στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής Ακσάμ, ο δράστης πέρασε στη θάλασσα του Μαρμαρά, στην περιοχή Μπαντίρμα, και από εκεί πήγε στο Μπαλικεσίρ, για να φτάσει στις ακτές του Αιγαίου, απ” όπου ακολούθως πέρασε στα ελληνικά νησιά.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι τον δράστη βοήθησαν να διαφύγει κάποιες υπηρεσίες πληροφοριών, ωστόσο η ΜΙΤ διατείνεται ότι βρίσκεται κοντά στο να τον συλλάβει.

Πάντως, ο δράστης φαίνεται να γνώριζε πολύ καλά τους χώρους του νυχτερινού κέντρου και εικάζεται ότι πήγε στο Ρέινα μία εβδομάδα πριν από το χτύπημα, για να εξερευνήσει το χώρο για μισή ώρα περίπου.

Την ίδια ώρα, την περίπτωση να βρισκόταν και δεύτερος εκτελεστής μέσα στο κλαμπ Ρέινα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ερευνά τώρα η τουρκική αστυνομία, έπειτα από καταθέσεις κάποιων αυτοπτών μαρτύρων. Τουλάχιστον τρεις μάρτυρες που σώθηκαν από το μακελειό κατέθεσαν στην αστυνομία ότι ήταν δύο οι δράστες.

Όπως αναφέρουν άλλοι μάρτυρες, επίσης, ο δράστης πετούσε πάνω στους ξαπλωμένους ποτήρια, για να δει την αντίδρασή τους, αν ήταν δηλαδή ακόμη ζωντανοί.

Εξάλλου, μία εφημερίδα ισχυρίζεται ότι στο βίντεο που δείχνει τον δράστη να φεύγει από το σπίτι του στο Ζεϋτίνμπουρνού για να πάει στο Ρέινα, φορούσε ανοιχτόχρωμο παντελόνι με τσέπες. Όμως, στο βίντεο μέσα στο Ρέινα φαίνεται να φορά σκουρόχρωμο και στενό παντελόνι. Το ίδιο και στη φωτογραφία μέσα από το ταξί που πήρε για να κατευθυνθεί προς το Ρέινα.


Στην ΕΛΑΣ υπάρχει ήδη κινητοποίηση και σχετικό έγγραφο με το οποίο εφιστάται η προσοχή όλων των αστυνομικών, ιδιαίτερα εκείνων που υπηρετούν σε συνοριακούς σταθμούς ή κοντά σε ακριτικές περιοχές ώστε, εφόσον εντοπιστεί άτομο που να μοιάζει με τον ύποπτο για τη σφαγή στο κλαμπ Reina να γίνει άμεση κινητοποίηση.

Το έγραφο της ΕΛΑΣ, που συνοδεύεται από φωτογραφία του μακελάρη αναφέρει ότι «με δεδομένο ότι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης, που έλαβε χώρα την 01/01/2017 στην Κωνσταντινούπολη Τουρκίας, διαφεύγει της σύλληψης, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αποπειραθεί να εισέλθει στη χώρα μας.

Kατόπιν τούτου και σε εκτέλεση της ανωτέρω σχετικής εντολής, σας διαβιβάζουμε φωτογραφία (από ανοιχτές πηγές) του φερόμενου ως δράστη της εν λόγω επίθεσης και παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και ιδίως στις Υπηρεσίες Ελέγχου Διαβατηρίων, ούτως ώστε σε περίπτωση εντοπισμού ατόμου που προσομοιάζει με τον εικονιζόμενο στη συνημμένη φωτογραφία να υπάρξει άμεση κινητοποίηση των αρχών ασφαλείας της χώρας μας και άμεση ενημέρωση τόσο της Υπηρεσίας μας, όσο και της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας/Α.Ε.Α. και της Δ.Α.Ε.Ε.Β.»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον τουρκικό Τύπο αναφέρουν ως ισχυρό ενδεχόμενο ο μακελάρης της Πόλης να έχει ήδη περάσει στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ  http://opinionpost.gr/

ΠΗΓΗ  http://opinionpost.gr/
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger