Όποιος δεν έχει εισοδήματα, δεν θα καταβάλει καμία εισφορά, διευκρίνισε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, σχετικά με τις αλλαγές στο σύστημα ασφάλισης των εργαζομένων με «μπλοκάκι».

Όπως ανέφερε ο κύριος Πετρόπουλος, στόχος του υπουργείου είναι η πάταξη της εισφοροδιαφυγής, παραδέχθηκε όμως πως απομένουν να εκδοθούν οι σχετικές εγκύκλιοι που θα ρυθμίζουν όλα τα επιμέρους ζητήματα.

Προβλέπουμε ότι θα πάρουμε μέτρα με υπουργικές αποφάσεις, είπε και πρόσθεσε με ένταση: «Κάναμε σε 5 μήνες δουλειά, που άλλοι χρειάστηκαν 5 χρόνια. Να περάσουμε στο λαό την υπερηφάνεια ότι μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Αμάν με τη μιζέρια ότι δεν τα κάναμε όλα αμέσως».

Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κατηγορείται ότι δεν κυνηγάει όσους βγάζουν έξω τα λεφτά, πρόσθεσε και ανέφερε ως παράδειγμα πως τα 11 κέντρα περιφερειακής ασφάλισης θα στελεχωθούν με 1000 άτομα, ενώ η δίωξη εισφοροδιαφυγής είχε ως σήμερα 34 άτομα δυναμικό, 28 σε Αθήνα και Πειραιά και 6 στην Ήπειρο.

Εμείς θα πατάξουμε την εισφοροδιαφυγή, δεν μπορεί χώρος εστίασης με 1000 τραπεζοκαθίσματα να μην εμφανίζει έναν σερβιτόρο, ανέφερε ακόμα ο υφυπουργός Εργασίας και είπε πως ο νόμος στοχεύει την πραγματική και μεγάλη εισφοροδιαφυγή. Δεν θα επιτρέψουμε να επεκταθεί το φαινόμενο να γίνονται οι εξαρτώμενοι εργαζόμενοι εργολάβοι. Θα το δείτε πώς θα το ελέγξουμε, υπάρχουν τεχνικά προβλήματα και δεν έχει βγει η σχετική εγκύκλιος, πρόσθεσε.

Το τωρινό σύστημα λαμβάνει υπόψιν του το πραγματικό εισόδημα, εξήγησε και πρόσθεσε πως κατά αυτόν τον τρόπο, το ποσό εισφοράς που καλούνται να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, βάσει του εισοδήματος που δηλώνουν, είναι πολύ χαμηλό στην μεγάλη πλειοψηφία. «Καταργούμε την εισφοροδιαφυγή λόγω ανέχειας», τόνισε.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger