Έχει σαλτάρει τελείως ο Ρ.Τ.Ερντογάν και μετά την «σφαλιάρα» από το ΝΑΤΟ, τον εξοπλισμό των Κούρδων και την...

...«παραίτηση» του Υπουργού Εξωτερικών του οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για το χειρότερο δυνατό σενάριο καθώς η Άγκυρα «ψάχνεται» για μια κατάρριψη στο Αιγαίο που θα οδηγήσει σε κρίση! Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών λίγο πριν παραιτηθεί απείλησε σήμερα τις ΗΠΑ να μην προμηθεύσουν όπλα στις κουρδικές πολιτοφυλακές της Συρίας υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι «εξαιρετικά επικίνδυνο». «Τα μέτρα αυτά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα από την άποψη της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας», δήλωσε σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσθέτοντας πως τα όπλα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο εναντίον της Τουρκίας, αλλά και «εναντίον ολόκληρης της ανθρωπότητας». Σύμφωνα με έγκυρο δημοσίευμα απέπλευσε από τον Βόλο το αρματαγωγό «ΛΕΣΒΟΣ» έμφορτο με άρματα μάχης Leopard ,ΤΟΜΠ Μ113Α2 , τζίπ HUMMER και πεζοναύτες για αποβίβαση σε νησί του Αιγαίου στο πλαίσιο της Ασκήσεως «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017». 

 Η ελληνική στρατιωτική ηγεσία ελέγχει και τσεκάρει τις επίλεκτες εκείνες δυνάμεις που αποτελούν την αιχμή του δόρατος σε περίπτωση απότομης κλιμάκωσης , μέσα στο καλοκαίρι ελέω Ερντογάν, διότι ο ίδιος έχει δείξει σαφώς τις προθέσεις του έναντι Ελλάδος και Κύπρου. Κρίνοντας από τους αριθμούς των οπλικών συστημάτων και του προσωπικού προφανώς πρόκειται για την εκτέλεση σεναρίου άσκησης απόβασης σε νησί που κατέλαβε ο εχθρός, στα πλαίσια της άσκησης στο Αιγαίο , εφόσον τα πλοία του ελληνικού ΠΝ έχουν περικυκλώσει το νησί- στόχο αποκόπτοντας οποιαδήποτε ενίσχυση του. 


Πληροφορίες φέρουν την μεταφορά μεγάλης δύναμης πεζοναυτών με όλα τα μέσα τους , ίλη αρμάτων μάχης για να δοκιμαστεί στην πράξη η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ταξιαρχίας πεζοναυτών . Όλα τα πρόσφατα σενάρια των τουρκικών δυνάμεων ειδικά στις πρόσφατες ασκήσεις αφορούν απόβαση ισχυρών μηχανοκίνητων δυνάμεων σε νησί « του γαλάζιου εχθρού» , οι οποίες μάλιστα έχουν εντατικοποιηθεί και έχουν την αρωγή της δυνάμεων ελικοπτέρων ( επιθετικών και μεταφορικών) και φυσικά υπό την υψηλή προστασία της τουρκικής αεροπορίας. Η τελευταία αποβατική τουρκική άσκηση έλαβε χώρα στις 20 Απριλίου 2017, και ήταν η τρίτη κατά σειρά σε πολύ μικρό σχετικά διάστημα στο γνωστό κόλπο του Doğanbey απέναντι από το Πυθαγόρειο της Σάμου , προδικάζοντας με σαφή τρόπο τις προθέσεις του Ερντογάν να «κτυπήσει» μέσα στο θερμότερο καλοκαίρι μετά το 1974. Η αμφίβια ναυτική ομάδα της τακτικής διοίκησης Αιγαίου του τουρκικού πολεμικού ναυτικού διεξήγαγε την αποβατική άσκηση με την επωνυμία «Bulend Erdem» μεταξύ 17 έως 20 Απριλίου 2017 με τη συμμετοχή συνολικά 16 πολεμικών πλοίων αεροσκαφών και δυνάμεων πάνοπλων πεζοναυτών . 



Οι Τούρκοι αποδεικνύουν ότι διαθέτουν συγκεκριμένο πλάνο και κλιμακώνουν βαθμηδόν τις κινήσεις τους , μέχρι να κάνουν «γιουρούσι» σε κάποιο νησί μας. Η ελληνική στρατιωτική ηγεσία με πλήρη νηφαλιότητα και επαγγελματισμό έχει δώσει «τις κατάλληλες οδηγίες» σε όλα τα τοπικά στρατιωτικά κλιμάκια μέχρι τις δυνάμεις των καταδρομών οι οποίες θα συνδράμουν αποφασιστικά με την παρουσία τους στα παρακείμενα νησιά, στα οποία «έχουν μετακινηθεί» με όλα τα μέσα τους για να είναι έτοιμες να επέμβουν. Έλληνες καταδρομείς έχουν αναπτυχθεί σε συγκεκριμένες περιοχές στο Αιγαίο και έχουν λάβει συγκεκριμένες εντολές επέμβασης εφόσον απαιτηθεί, και για αυτό υπάρχει καμιά αμφιβολία. Σε συνδυασμό όμως με την πρόσφατη δημιουργία μοίρας μη επανδρωμένων αεροχημάτων UCAS Bayraktar TB-2 που αναπτύχθηκαν από την εταιρεία kastro-Bayraktar, στην αεροπορική βάση στο Ελαζίγκ στην ανατολική Τουρκία οπλισμένα, οι Τούρκοι έχουν την εναλλακτική χρήση αυτών των αεροχημάτων σε οποιαδήποτε νησί επιλέξουν να κτυπήσουν. Η ουσία όμως είναι, και αυτό θα πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό, ότι το «σχέδιο» κατάληψης μικρονήσου ή μεγάλης βραχονησίδας από την Τουρκία είναι το κύριο σενάριο δράσης τους το καλοκαίρι του 2017, ανάλογα με την κατάσταση . 

Το μεγάλο παιχνίδι αφορά τους αγωγούς και τα ενεργειακά αποθέματα στο Αιγαίο για τα οποία ερίζουν οι ΗΠΑ και φυσικά με προκλητικό τρόπο και η Τουρκία. Από την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε μια σοβαρή διερεύνηση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην δυτική Ελλάδα , και στην συνέχεια έρχεται η σειρά της Κρήτης και αλλού, η χώρα μας βρίσκεται σε εγρήγορση λόγω τουρκικών αντιδράσεων , οι οποίες αναμένονται μεγάλες και προκλητικές. Το διακύβευμα είναι για το ποιος θα ελέγχει και τελικά ΠΟΙΟΣ θα επωφεληθεί από τα τεράστια αποθέματα υδρογοναθράκων. 

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι το 2010 σε κλειστή συνεδρίαση με επικεφαλής τον Ερντογάν για τους υδρογονάθρακες στο Αιγαίο , διέρρευσε ( επίτηδες) ότι Τούρκοι στρατηγοί τόνισαν ότι για αυτό το θέμα …αξίζει ακόμη και ένας γενικευμένος πόλεμος με τους Έλληνες. Όπως και να έχει όμως ο ελληνικός στρατός με νηφαλιότητα , σωστή εκπαίδευση και κυρίως ψυχραιμία αναμένει τις όποιες εξελίξεις έρθουν από τους «γείτονες», οι οποίοι τα έχουν βάλει με όλους και όλα. 

veteranos.gr
aerikes-epoxes.com
paratolmosblog.blogspot.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger