Σοκ  έχει προκαλέσει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνηση  του η είδηση που έρχεται από τις ΗΠΑ σε μια στιγμή που οι σχέσεις των δύο χωρών δοκιμάζονται εξαιτίας της απόφασης των ΗΠΑ να εξοπλίσουν τις κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία.     

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ οι ΗΠΑ μπορεί να παγώσουν συμφωνία για πώληση όπλων 1,2 εκατομμυρίων δολλαρίων στην Τουρκία.  Η συμφωνία αφορά την πώληση 1600 ημιαυτομάτων Sig Sauer τα οποία θα χρησιμοποιούνται από τους άνδρες ασφαλείας του Τούρκου προέδρου. Υπεύθυνο για το πράσινο φως για την πώληση είναι το Υπουργείο Εξωτερικών με τον Ρεξ Τίλερσον να την έχει εγκρίνει. 

Ωστόσο είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει το Κογκρέσο το οποίο τώρα ζητά  διά εκπροσώπων του  στις αρμόδιες Επιτροπές να μην γίνει η  πώληση λέγοντας ότι αυτά τα όπλα θα δοθούν στα ίδια άτομα τα οποία ξυλοκόπησαν διαδηλωτές κατά την επίσκεψη του Τούρκου  προέδρου στην Ουάσιγκτον. 

Μία κίνηση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων μετά τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και θέλουν τον ίδιο τον Ερντογάν να έχει διατάξει την επίθεση.



Πηγή: crashonline.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger