Μια μαγνητική καταιγίδα G1 της κλίμακας πέντε βαθμών αναμένεται να χτυπήσει τη Γη στις 23 Ιουλίου, σύμφωνα με πρόβλεψη του Εργαστηρίου του  Ινστιτούτου Ηλιακής Αστρονομίας Ακτίνων Χ Lebedev.

 Οι μαγνητικές καταιγίδες, που ταξινομούνται ως γεγονότα επιπέδου G1 σε κλίμακα πέντε σημείων, μπορούν να οδηγήσουν σε ασθενείς διακυμάνσεις των ενεργειακών συστημάτων.








Η αλληλεπίδραση του ηλιακού ανέμου με τη μαγνητόσφαιρα της Γης οδηγεί σε διαταραχές του γεωμαγνητικού πεδίου που έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά και τη συσσώρευση ενέργειας στη μαγνητόσφαιρα. Η συσσώρευση ενέργειας καταναλώνεται από την επιτάχυνση φορτισμένων σωματιδίων, τα οποία είτε διαφεύγουν στο διάστημα είτε περιστρέφονται γύρω από τη Γη έως ότου εισέλθουν στην ιονόσφαιρα και την ατμόσφαιρά της.

Η μαγνητική καταιγίδα προκαλεί διαρρήξη στην ατμόσφαιρα της Γης για μερικές ώρες ή και ημέρες. Επηρεάζει αρνητικά τις ραδιοφωνικές εκπομπές, τα GPS, τα πλοία, τα αεροπλάνα, τα υποβρύχια, τα ραντάρ, τις διηπειρωτικές ραδιοφωνικές εκπομπές κ.λπ.


Ταυτόχρονα, η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας της Γης αυξάνεται επίσης με αρνητικές επιπτώσεις για την κίνηση των δορυφόρων.


 Ακούστε πως όλα αυτά επηρεάζουν τις μελλοντικές εξελίξεις:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger