Η καταιγίδα ξεκίνησε στις 7:30 το απόγευμα και είχε διάρκεια σχεδόν 30 λεπτών - Μεγάλα προβλήματα και ουρές 25 χιλιομέτρων σε Μαλάκι, Άνω και Κάτω Λεχώνια, ενώ στο ύψος του εργοστασίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής η παραλιακή του Βόλου έκλεισε παντελώς αφού το νερό ξεπερνούσε το μισό μέτρο
Ζημιές, πλημμυρικά φαινόμενα, πτώσεις δέντρων και κλείσιμο δρόμων με εγκλωβισμένα χιλιάδες αυτοκίνητα προκάλεσε στον Βόλο, μία καταιγίδα ημίωρης διάρκειας, που άρχισε στις 7.30 περίπου το απόγευμα και έπληττε σταδιακά και το δυτικό Πήλιο.

Το μπουρίνι ήταν τόσο δυνατό που δεν υπήρχε ορατότητα σε απόσταση μεγαλύτερη των δέκα μέτρων, κυρίως από την Αγριά και μέχρι την Άφησσο, όπου δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος σε μήκος πάνω από 25 χιλιόμετρα, από τον κόσμο που εγκατέλειπε τις παραλίες. Τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν από τα πολλά νερά στο Μαλάκι, στα Άνω και τα Κάτω Λεχώνια, ενώ στο ύψος του εργοστασίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής η παραλιακή του Βόλου έκλεισε παντελώς αφού το νερό ξεπερνούσε το μισό μέτρο.

Μεγάλα προβλήματα και καθυστερήσεις με ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σημειώθηκαν και στο τούνελ του Περιφερειακού του Βόλου, αφού δεν μπορούσε να απορροφήσει όλη την κυκλοφορία των οχημάτων, μετά το κλείσιμο από νερά του δρόμου στο εργοστάσιο τσιμέντων.

Οι χείμαρροι και τα μικρά ποτάμια κατέβασαν τεράστιες ποσότητες νερών από το Πήλιο και σε πολλά σημεία ο δρόμος Βόλου-Αφήσσου υπερκαλυπτόταν από τα ορμητικά νερά. Μέσα στον Βόλο κλαδιά δέντρων έσπασαν και δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Μετά τις 8.30 και με επεμβάσεις συνεργείων του Δήμου Βόλου άρχισαν να καθαρίζονται οι δρόμοι, όπου ήταν εφικτό και καταβάλλονταν προσπάθειες να ανοιχθεί δίοδος προς την θάλασσα , ώστε να απομακρυνθούν τα νερά στο ύψος της ΑΓΕΤ.

Από το μπουρίνι με την σφοδρή καταιγίδα , που συνοδεύονταν από κεραυνούς και αστραπές η πτώση της θερμοκρασίας έφθασε τους 9 βαθμούς και στις 8 το βράδυ τα θερμόμετρα στην παραθαλάσσια Αγριά έδειχναν μόλις 22 βαθμούς.



πηγή: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger