Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της ηγεσίας της ΑΒ Βασιλόπουλος, και συνολικά 21 από την ημέρα που εντάχθηκε στο δυναμικό της, ο Λεωνίδας Βρεττάκος, αποχωρεί από το τιμόνι της. Όπως έγινε επισήμως γνωστό χθες Τετάρτη, ο κ. Βρεττάκος αποχωρεί από την ΑΒ Βασιλόπουλος θυγατρική της Aholod Delhaize στην Ελλάδα, στο τέλος Σεπτεμβρίου και τη σκυτάλη παίρνει ο κ. Βασίλης Σταύρου, Brand President της Mega Image, θυγατρική της Aholod Delhaize στη Ρουμανία.

Η αποχώρηση του κ. Βρεττάκου από το τιμόνι της ΑΒ Βασιλόπουλος, δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Αντιθέτως ήταν γνωστό στους Παροικούντες την Ιερουσαλήμ αρκετό διάστημα τώρα. Έρχεται δε σε μια περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας έχει κοπάσει η θύελλα που ξέσπασε στην αγορά με την κατάρρευση του δικτύου της Μαρινόπουλος, όταν τα ηνία της ΑΒ Βασιλόπουλος αναλάμβανε ο κ. Βρεττάκος. Μια διετία όπου υπό την καθοδήγησή του η ΑΒ Βασιλόπουλος κατάφερε να αποκομίσει αρκετά κέρδη από την πτώση του market leader του κλάδου τον Μαρινόπουλο, «κέρδη» πάντως τα οποία περιορίσθηκαν πέρυσι με την ενεργοποίηση του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος υπό τη Σκλαβενίτης.

Πέρυσι η ΑΒ Βασιλόπουλος «είδε» τις πωλήσεις της να μειώνονται σε σχέση με το 2016 κατά 90 εκατ. ευρώ σε επίπεδο μητρικής και κατά 74 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου. Πιέσεις, οι οποίες όπως αναφέρουν πληροφορίες από την αγορά και από τις εταιρείες μέτρησης της κατανάλωσης συνεχίζονται και τη φετινή χρονιά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι πωλήσεις της αλυσίδας τους πρώτους μήνες του έτους καταγράφουν χαμηλό διψήφιο ποσοστό υποχώρησης, της τάξεως του 10-12%. Πέρυσι οι πωλήσεις του εκ των market leader του κλάδου υποχώρησαν σε επίπεδο ομίλου στα 2,1 δις. ευρώ από 2,174 δις. ευρώ που ήταν το 2016, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 57,526 εκατ. ευρώ από 69,987 εκατ. ευρώ για τον όμιλο.

Εκτός από την κ. Βρεττάκο, τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με άλλες πηγές από την αγορά, έχουν αποχωρήσει από την αλυσίδα και άλλα στελέχη της, κάποια εκ των οποίων απασχολούνταν στην ανάπτυξη του δικτύου της.

Τον κ. Λεωνίδα Βρεττάκο θα διαδεχθεί ο Βασίλης Σταύρου, Brand President της Mega Image στη Ρουμανία, ο οποίος θα αναλάβει Brand President της ΑΒ Βασιλόπουλος από την 1η Οκτωβρίου 2018. Ο κ. Σταύρου εντάχθηκε στο δυναμικό της αλυσίδας το 1994 και πέρασε από διάφορες θέσεις στους χώρους των Logistics, της Διασφάλισης Ποιότητας, και της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων.



makeleio.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger