Ελληνική εταιρεία, η οποία διαθέτει προς πώληση φυτική θεραπεία για το AIDS βρίσκεται αντιμέτωπη με κυρώσεις για παράβαση των διατάξεων της φαρμακευτικής νομοθεσίας.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει δημιουργήσει ιστοσελίδα στο Ίντερνετ μέσω της οποίας διαθέτει την «ολιστική φυσική θεραπεία για τη νόσο AIDS/HIV – ενισχυμένη αγωγή», όπως την περιγράφει.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» έκανε έγγραφη καταγγελία προς τον ΕΟΦ και εξακριβώθηκε πως το σκεύασμα δεν έχει άδεια κυκλοφορίας.

Ο ΕΟΦ πρότεινε στο υπουργείο Υγείας να επιβληθούν κυρώσεις στην εταιρεία για παράβαση των διατάξεων της φαρμακευτικής νομοθεσίας.

Επιπλέον, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιαννόπουλου της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο.

Τέλος, ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η κατάργηση του συγκεκριμένου διαδικτυακού καταστήματος.

Μη ανιχνεύσιμα… αντίγραφα
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Θετική Φωνή, η «θεραπεία» αποτελείται από φυτικά έλαια. Και «χρησιμοποιείται σε περίπτωση πολύ χαμηλού αριθμού CD4 λεμφοκυττάρων (κάτω από 500), έτσι ώστε να προστατέψουμε τον οργανισμό και από ιώσεις και από λοιμώξεις, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και αποτελεσματικά τον ιό HIV, σε μη ανιχνεύσιμα αντίγραφα».

Μάλιστα, η εταιρεία υπόσχεται και την εκρίζωση του ιού, καθώς συνιστά τη συνέχιση της θεραπείας «μέχρι την απόλυτη εξάλειψη της πάθησης».

«Πρόκειται για μία προφανή και απόλυτα επικίνδυνη απόπειρα παραπλάνησης των οροθετικών ατόμων», τονίζει η Θετική Φωνή στην ανακοίνωση. Και προσθέτει πως σκοπός είναι «το αθέμιτο κέρδος» αφού η «θεραπεία» πωλείται προς σχεδόν 120 ευρώ.

Η Θετική Φωνή υπενθυμίζει ότι δίχως αντιρετροϊκή αγωγή, η HIV/AIDS λοίμωξη είναι καταληκτική νόσος. Και αυτό, διότι τα αντιρετροϊκά φάρμακα είναι τα μόνα που μπορούν να καταστείλουν την αναπαραγωγή του ιού μέσα στο σώμα, ώστε να την μετατρέψουν σε χρόνια κατάσταση.

«Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι άλλη φυτική θεραπεία αντιμετωπίζει τον HIV, θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των οροθετικών ατόμων, καθώς και τη δημόσια υγεία», υπογραμμίζει η Θετική Φωνή.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «καλεί οποιονδήποτε εντοπίζει αντίστοιχες απόπειρες παραπλάνησης και εκμετάλλευσης των ασθενών και των πολιτών εν γένει, να υποβάλει σχετικά καταγγελία στον ΕΟΦ, προκειμένου επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις από την πολιτεία».

πηγή: crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger