Ένας Αμερικανός διπλωμάτης παρέδωσε στον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας μια επιστολή με αποδέκτη τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε συνάντησή τους σήμερα στη Σιγκαπούρη, δήλωσε μια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Σουνγκ Κιμ, ο Αμερικανός πρεσβευτής στις Φιλιππίνες, ο οποίος έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα, παρέδωσε την επιστολή στον Ρι Γιονγκ Χο στο περιθώριο του περιφερειακού φόρουμ των χωρών της Ένωσης των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που πραγματοποιείται στη Σιγκαπούρη, είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Χέδερ Νάουερτ.

Η ίδια είπε ότι η επιστολή ήταν η απάντηση σε μια που είχε αποστείλει ο Κιμ Γιονγκ Ουν στον Τραμπ.

Στη Σιγκαπούρη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο Ρι αντήλλαξαν χειραψία και χαμόγελα, ενώ είχαν και σύντομη συνομιλία, αλλά δεν υπήρξε επίσημη συνάντηση ανάμεσά τους, είπε η Νάουερτ.


«Θα πρέπει να συναντηθούμε ξανά σύντομα», είπε ο Πομπέο στον Ρι, σύμφωνα με την Νάουερτ. Κατά την ίδια, ο Ρι απάντησε: «Συμφωνώ, μπορούμε να έχουμε πολλές παραγωγικές συνομιλίες».


πηγή: crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger