Ο Jason Bourne είναι μια ταινία αμερικανικού θρίλερ και έντονης δράσης του 2016 που σκηνοθέτησε ο Paul Greengrass και γράφτηκε από τους Greengrass και Christopher Rouse. 

Τον Jason τον κυνηγούν να τον σκοτώσουν πράκτορες της CIA, γιατί ο διευθυντής της CIA Robert Dewey (Jones) διατάζει τον επικεφαλής της κυβερνητικής ασφάλειας Heather Lee (Vikander) να τον κυνηγήσει....

Στην ταινία ο Bourne κάνει την σημαντικότερη συνάντηση κοντά στην πλατεία Συντάγματος και στο «άγαλμα της Αθηνάς» κατά τη διάρκεια μιας βίαιης αντι-κυβερνητικής διαμαρτυρίας: 
(Δείτε λεπτομέρειες εδώ)



Παρακάτω βλέπουμε μια ταυτότητα του ήρωας της ταινίας: 



Παρατηρούμε για αρχή τις δυο ημερομηνίες : 

21 Αυγούστου και 19 Απριλίου, που δημιουργούν ένα χωρο-χρονικό άξονα.


Ας δούμε ορισμένα σημαντικά γεγονότα που σχετίζονται με τις ημερομηνίες αυτές, διαμορφώνοντας έναν κύκλο μαγικών συμπτώσεων: 

21 Αυγούστου 1969.....
Στην Πράγα, τα τανκς εισβάλλουν κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την πρώτη επέτειο της σοβιετικής εισβολής και τον τερματισμό της «Άνοιξης της Πράγας».


19 Απριλίου 1991….
Επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώνεται στα γραφεία της εταιρίας «Air Courier», στην Πάτρα.

19 Απριλίου 2018...
Το ηφαίστειο Κιρισίμα στο νησί Κιούσου της Ιαπωνίας εκρήγνυται, για πρώτη φορά από το 1768.


Επαναλαμβάνεται πάλι ο Απρίλιος, ο αριθμός 21 και ο αριθμός 18, με την διαφορά ότι στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε το έτος 2003.

Η σημαντική είδηση που στοιχειώνει τον Απρίλιο του 2003 είναι: 

13 Απριλίου 2003: 21 μαθητές νεκροί στην κοιλάδα των Τεμπών.

Ο αριθμός 21 εμφανίζεται πάλι, όχι σαν ημερομηνία, αλλά σαν αριθμός νεκρών. Το περίεργο είναι ότι όλως τυχαίος 21 Αυγούστου η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια.

Εξωφρενικές συμπτώσεις!

Ακόμη σε κάποιο άλλο στιγμιότυπο της ταινίας, που ο ήρωας καταδιώκεται από την CIA,  δίνεται έμφαση στην ημερομηνία 20 Οκτωβρίου...


Ένα από τα σημαντικά γεγονότα του παρελθόντος που σχετίζονται με την παραπάνω ημερομηνία είναι: 

20 Οκτωβρίου 2011 - Φονεύεται από τους αντάρτες ο ως τότε ηγέτης της Λιβύης συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι για να επέλθει η νέα μέρα στο πλαίσιο της δήθεν “αραβικής άνοιξης”..

Σε κανονικό  matrix ενός ψηφιακού πολέμου διαδραματίζονται τα εικονιζόμενα μηνύματα της κινηματογραφικής αυτής ταινίας, βασισμένα σε αριθμούς, όπως : 18,19.20.21...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger