Στο προσκήνιο, κάνοντας το γύρο του Διαδικτύου, έχει επανέλθει τις τελευταίες ημέρες το θέμα με το «τεράστιο UFO» που φέρεται να έχει εντοπιστεί μέσω Google Earth στο βυθό του Θερμαϊκού.



Μόνο που αυτήν τη φορά οι επιστήμονες έχουν την απάντηση και αυτή είναι όλη η αλήθεια!







Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο Διαδίκτυο, σκορπίζοντας τον τρόμο και τον πανικό, «κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι είναι αυτό το τεράστιο αντικείμενο».

Η ιστοσελίδα ladbible δημοσίευσε μάλιστα ένα βίντεο που κάνει λόγο για άγνωστο αντικείμενο το οποίο βρέθηκε στο βυθό του Θερμαϊκού. 
«Τι μας κρύβουν;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά δίνοντας τροφή στους απανταχού συνωμοσιολόγους.

Σύμφωνα με τις εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, απαθανατίζεται ένα στρογγυλό αντικείμενο με μικρότερους κύκλους στο εσωτερικό. Εικόνες που εύκολα παραπέμπουν σε ιπτάμενο δίσκο…

Οι λάτρεις των παραφυσικών φαινομένων και της εξωγήινης ζωής (φυσικά) θεωρούν ότι το αντικείμενο έχει διάμετρο 67 μέτρα. 
Αν θέλετε, δε, να το δείτε και μόνοι σας κάντε κλικ σε αυτές τις συντεταγμένες στο Google Earth: «40°27′4.62″ 22°51′39.78″».

Τι είναι όμως τελικά το μυστηριώδες αντικείμενο στην υποθαλάσσια περιοχή της Νέας Μηχανιώνας;

Σύμφωνα με την Daily Mail που έχει δημοσιεύσει σχετικό άρθρο εδώ και περίπου ένα χρόνο (!) δεν είναι τίποτα άλλο από το φαινόμενο «Fairy Circles» που εμφανίζεται (εκτός από χωράφια και) σε θαλάσσιες περιοχές (κυρίως) της Βαλτικής και της Μεσογείου.

Οι «μυθικοί» αυτοί «κύκλοι», λοιπόν, δημιουργούνται από εισβολή ξένων ειδών που θέτουν ολόκληρα οικοσυστήματα σε κίνδυνο… εξαφάνισης!

Φαίνονται έτσι ως «φαλακρά μπαλώματα» γιατί στα συγκεκριμένα σημεία έχει εξαφανιστεί η υποθαλάσσια βλάστηση λόγω της μόλυνσης από την εισβολή ξένων ειδών που αναγκάστηκαν να «ξενιτευτούν» είτε από την κλιματική αλλαγή, είτε από τη ρύπανση.

Οι επιστήμονες κρούουν μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου, αφού ισχυρίζονται ότι τα περίεργα αυτά «μπαλώματα» στα υποθαλάσσια λιβάδια (επιστημονικά γνωστά ως Posidonia oceanica) αποτελούν ένδειξη ότι ολόκληρα οικοσυστήματα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

«Οι απώλειες αυτές θα μπορούσαν να μεταβάλλουν δραματικά το μεγαλύτερο οικοσύστημα του πλανήτη», τονίζουν χαρακτηριστικά






newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger