Σενάρια ολέθρου από τον Michael Snyder μέσω του The End of The American Dream blog, που ανοίγουν αυλαία ακόμη και για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.



Μπορεί ο πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν να καταστεί αναπόφευκτος;

Αυτό φαίνεται να υποστηρίζουν ορισμένοι από τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, διότι ένας τέτοιος πόλεμος θα σήμαινε θάνατο και καταστροφή.

Ο αρθρογράφος σημειώνει πως αν το ιρανικό καθεστώς θεωρήσει ότι διακυβεύεται η επιβίωσή του, θα ρίξει ολόκληρο το οπλοστάσιό του στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ και θα εξαπολύσει τη Χεζμπολάχ να διαπράξει τρομακτικές πράξεις τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο. Αυτό θα περιλάμβανε τρομοκρατικές ενέργειες στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα για το πόσο εφιαλτικό θα ήταν να έχουν τρομοκράτες της Χεζμπολάχ που θα χτυπήσουν στόχους σε ολόκληρη τη χώρα. Και για να κερδίσουν γρήγορα έναν πόλεμο εναντίον του Ιράν, οι Η.Π.Α. θα χρησιμοποιούν πιθανώς πυρηνικά όπλα και αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που δεν θέλουμε να περάσουμε!!! Αυτό δεν θα ήταν κάτι σαν τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι φαίνεται να το καταλαβαίνουν.

Και μέσα στις τελευταίες 48 ώρες, μια τέτοια σύγκρουση έχει φτάσει πολύ, μα πολύ πιο κοντά.

Εδώ είναι 5 από τις πιο σημαντικές εξελίξεις …

# 1 Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Trump, το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α. κατέρριψε ένα ιρανικό drone πάνω από το Στενά του Hormuz. Τα παρακάτω προέρχονται από τo NBC News:

Ο Πρόεδρος Donald Trump δήλωσε την Πέμπτη ότι ένα πλοίο του ναυτικού του Η.Π.Α. «κατέστρεψε» ένα ιρανικό drone πάνω από το Στενά του Ορμούζ – το τελευταίο σε μια σειρά τεταμένων περιστατικών μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης.

Ο Trump δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο την Πέμπτη ότι το USS Boxer – ένα αμφίβιο αμερικανικό πλοίο . – «έλαβε αμυντική δράση» εναντίον του ιρανικού drone που είχε «κλείσει σε πολύ κοντινή απόσταση περίπου 1.000 μέτρα».

Το drone «απειλούσε την ασφάλεια του πλοίου και του πληρώματος του πλοίου» και «καταστράφηκε αμέσως», είπε.

# 2 Οι Ιρανοί αρνήθηκαν ότι ήταν δικό τους drone. Έτσι, είτε οι Ιρανοί λένε ψέματα (κάτι που είναι μια πολύ σοβαρή πιθανότητα), είτε κάποιος άλλος μπορεί να προσπαθεί να ξεκινήσει έναν πόλεμο μεταξύ των δύο εθνών. Όταν ρωτήθηκε, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Mohammad Javad Zarif φάνηκε να υποδεικνύει ότι το drone που καταρρίφθηκε δεν τους ανήκε …

«Δεν έχουμε καμία πληροφορία σχετικά με την απώλεια ενός drone σήμερα», δήλωσε ο Ζαρίφ σε δημοσιογράφους στα Ηνωμένα Έθνη πριν από μια συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Antonio Guterres.

# 3 Αλλά οι Ιρανοί παραδέχθηκαν ότι έχουν καταλάβει ένα πλοίο πετρελαιοφόρο με βάση το Παναμά. Σύμφωνα με το Ιράν, το δεξαμενόπλοιο κατασχέθηκε για λαθρεμπόριο ιρανικού πετρελαίου «σε ξένους πελάτες» …

Το δεξαμενόπλοιο κατασχέθηκε από τις δυνάμεις της Επαναστατικής Φρουράς στις 14 Ιουλίου μετά την παρακράτησή του στα νότια του νησιού Larak του Ιράν στο στρατηγικό Στενό του Hormuz εν μέσω ισχυρισμών ότι το δεξαμενόπλοιο παρείχε λαθρεμπόριο καυσίμων από ιρανούς λαθρεμπόρους σε αλλοδαπούς πελάτες.

Παραμένει ασαφές σε ποια χώρα ή εταιρεία ανήκει το δεξαμενόπλοιο, αλλά ένα δεξαμενόπλοιο με έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξαφανίστηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

# 4 Το υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α. καταδίκασε το Ιράν για την κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου και οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ζητούν να το απελευθερώσουν αμέσως …

Σε δήλωση, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι Η.Π.Α. «καταδικάζουν έντονα τη συνεχιζόμενη παρενόχληση πλοίων εκ μέρους του Ναυτικού της Ισλαμικής Επαναστασης και την παρέμβαση στην ασφαλή διέλευση εντός και γύρω από το Στενό του Ορμούζ».

«Το Ιράν πρέπει να σταματήσει αυτή την παράνομη δραστηριότητα και να απελευθερώσει αμέσως το καταγεγραμμένο πλήρωμα και πλοίο. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για να διασφαλίσουμε ότι οι τακτικές εκβιασμού και οι κακοήθεις δραστηριότητες του Ιράν δεν διαταράσσουν περαιτέρω την ασφάλεια στη θάλασσα και το παγκόσμιο εμπόριο», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

# 5 Ανακοινώθηκε ότι οι Η.Π.Α. αναπτύσσουν 500 στρατιώτες στην Αεροπορική Βάση Prince Sultan στη Σαουδική Αραβία. Καθώς οι εντάσεις με το Ιράν εξακολουθούν να αυξάνονται, ο αριθμός των στρατευμάτων που διοργανώνονται σε αυτή τη βάση είναι πιθανό να αυξηθεί δραματικά. Τα παρακάτω προέρχονται από το CNN:

Πεντακόσια στρατεύματα αναμένεται να μεταβούν στην Αεροπορική Βάση Prince Sultan, που βρίσκεται σε ερημική περιοχή ανατολικά της Σαουδικής πρωτεύουσας του Ριάντ, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της αμερικανικής άμυνας. Ένας μικρός αριθμός στρατευμάτων και προσωπικού υποστήριξης βρίσκονται ήδη στο χώρο, με αρχικές προετοιμασίες για μια συστοιχία πυραυλικής άμυνας Patriot καθώς και βελτιώσεις διαδρόμου και αεροδρομίου, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Οι ΗΠΑ θέλησαν να στηρίξουν στρατεύματα εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα, επειδή οι αξιολογήσεις ασφάλειας έδειξαν ότι οι Ιρανικοί πυραύλοι θα είχαν δυσκολία στοχεύοντας στην απομακρυσμένη περιοχή.

Δεν ξέρω ποιος κάνει αυτές τις «αξιολογήσεις ασφαλείας», επειδή η αλήθεια είναι ότι οι Ιρανικοί πύραυλοι μπορούν να φτάσουν εύκολα σε αυτή τη βάση.

Για κάποιο διάστημα φάνηκε ότι τα πράγματα είχαν παγώσει λίγο στη Μέση Ανατολή και πολλοί ήλπιζαν ότι θα αποφευχθεί η απειλή μιας επικείμενης σύγκρουσης.

Δυστυχώς, τα πράγματα είναι πλέον πιο έντονα από ποτέ και ένα μόνο λάθος θα μπορούσε να προκαλέσει μια σειρά γεγονότων που κανείς δεν πρόκειται να σταματήσει.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν προέβη στην ακόλουθη πολύ δυσοίωνη δήλωση …

«Ζούμε σε ένα πολύ επικίνδυνο περιβάλλον», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Javad Zarif, την Πέμπτη στα Ηνωμένα Έθνη προτού δημοσιοποιηθούν οι ειδήσεις σχετικά με το drone.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ωθήσει τον εαυτό τους και τον υπόλοιπο κόσμο ίσως στο χείλος μιας αβύσσου».

Και μόλις βυθιστούμε σε αυτή την άβυσσο, δεν υπάρχει καμιά επιστροφή.

Φυσικά, οι περισσότεροι απλοί Αμερικανοί δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα ότι θα μπορούσαμε να είμαστε κυριολεκτικά στα πρόθυρα ενός πολέμου-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ στη Μέση Ανατολή.

Εάν ξέσπαγε ένας πλήρης πόλεμος με το Ιράν, τα γεγονότα θα άρχιζαν να κλιμακώνονται ταχύτατα και θα θέσουν το σκηνικό για πολλά από εφιαλτικά σενάρια.

Πολλοί αναλυτές φαίνεται να πιστεύουν ότι «το σενάριο χειρότερης περίπτωσης» θα οδηγούσε τις Η.Π.Α. σε ένα άλλο ατελείωτο «βάλτο», όπως στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Όχι, αυτό σίγουρα ΔΕΝ είναι το χειρότερο σενάριο.

Οι Ιρανοί προετοιμάζονται για αυτή τη σύγκρουση εδώ και δεκαετίες και θα χτυπήσουν με όλα όσα έχουν.

Προκειμένου να τα νικήσουν οι Αμερικανοί γρήγορα, θα πρέπει να υπερβούν τα συμβατικά όπλα και αυτό είναι που κάτι που ο πλανήτης δεν θέλει!!



ΠΗΓΗ 
loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger
  1. Τελικώς. έχει αρχίσει ο τρίτος παγκόσμιος από το '99 (με πόλεμο Γιουγκοσλ.);;; ... ...Ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή