"Bόμβα" για το μέλλον των σχέσεων ΝΑΤΟ/Δύσης και Τουρκίας έριξε το πασίγνωστο think tank "European Council on foreign relations" το οποίο αποκάλυψε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, είχε θέσει στη διάθεση του Ρ.Τ.Ερντογάν ρωσικές ειδικές δυνάμεις, Spetsnaz, κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος 3 χρόνια πριν!

Ουσιαστικά, η αποκάλυψη αυτή δείχνει πόσο μη αναστρέψιμη είναι η πορεία των σχέσεων ΝΑΤΟ/ΗΠΑ με την Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν σε τέτοιο βαθμό που τα "τύμπανα" πλέον κτυπούν δυνατά για έξοδο της Αγκυρας από το ΝΑΤΟ! Στο πλαίσιο αυτό ο Jed Babbin, πρώην Αναπληρωτής Υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, "δείχνει" τον δρόμο.


To "European council on foreign relations" τονίζει πως το έπος των S-400 αντανακλά την ανάδυση της "Νέας Τουρκίας" του Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος θέλει να την κάνει παγκόσμια δύναμη.





Aναφέρει συγκεκριμένα:

"Τρία χρόνια πριν, στις 15 Ιουλίου όταν F-16 πετούσαν πάνω από Αγκυρα και Κωνσταντινούπολη ο Ρ.Τ.Ερντογάν και οι βοηθοί του προσπαθούσαν να πείσουν την Ουάσινγκτον να βγάλει μια ανακοίνωση στην οποία θα καταδίκαζε την απόπειρα πραξικοπήματος, κάτι που δεν έγινε.

Ταυτόχρονα οι πραξικοπηματίες καλούσαν από τον αρχηγείο των ΕΔ της Τουρκίας τον Στρατηγό Τ.Ντάνφορντ... Παράλληλα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τ.Κέρι, είπε πως "ήλπιζε για σταθερότητα και ειρήνη και συνέχεια στην Τουρκία". Η δήλωση του αυτή θεωρήθηκε αρκετά διφορούμενη.

Οι ΗΠΑ έκαναν αυτό που οι περισσότερες ξένες κυβερνήσεις κάνουν όταν υπάρχει μεγάλη αναταραχή σε μια χώρα: Περίμεναν...

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, κάλεσε τον Ρ.Τ.Ερντογάν εκείνη την νύχτα και του πρόσφερε την υποστήριξη των ρωσικών ειδικών δυνάμεων που θα μπορούσαν να βρίσκονται (ο συγγραφέας λέει ότι βρίσκονταν ήδη) κοντά σε ελληνικό νησί.

Τα γεγονότα εκείνης της νύχτας οδήγησαν σε μια νέα φάση προσέγγισης μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.

Για τον Τούρκο πρόεδρο δεν υπήρχε πλέον απειλή από την Μόσχα, το ψυχροπολεμικό στάτους άλλαξε..."

Η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ μαζί με F-35;

Πριν λίγο πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες περί επικείμενης συμφωνίας ΗΠΑ-Ουκρανίας που θα αφορά την μεταβίβαση μέρος των τουρκικών F-35 στο Κίεβο με αντάλλαγμα βάσεις του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα!

Ο λόγος όπως λένε αξιωματούχοι του Κιέβου, είναι πως όντως η χώρα τους χρειάζεται σύγχρονο εξοπλισμό, α/α άμυνα, μαχητικά μαζί με βάση του ΝΑΤΟ. Η συμφωνία θα περιέχει παραχώρηση πολλών βάσεων στο ΝΑΤΟ όπως λένε και ειδικά αυτών που είναι στην Μαύρη Θάλασσα.

Ομως δεν πρέπει κανείς να παραβλέψει το γεγονός πως τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα είναι πολύ κοντά και η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ακόμη. Αρα θα πρέπει να προηγηθεί η ένταξη της και μετά η σταδιακή παραχώρηση βάσεων στην Συμμαχία.


πηγή: stoxos.gr
loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger