Λίγο λεπτά πριν από τις 6 το απόγευμα έφθασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροσκάφος που μετέφερε το 'Αγιο Φως. Το 'Αγιο Φως μετέφερε στην Αθήνα ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου εν Ελλάδι, αρχιμανδρίτης Δαμιανός, ενώ το υποδέχθηκαν σε μια λιτή τελετή, χωρίς την παρουσία κόσμου, εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης και ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος. Τιμές στο Ανέσπερο Φως απέδωσαν ένα μικρό τιμητικό άγημα και η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης τόνισε πως η φετινή συγκυρία δυστυχώς δεν μας επιτρέπει να υποδεχθούμε το 'Αγιο Φως με τη μεγαλοπρέπεια και τις τιμές των περασμένων ετών, καθώς η πατρίδα μας, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, δοκιμάζεται από μια επικίνδυνη πανδημία, η οποία απειλεί το ύψιστο αγαθό, την ίδια τη ζωή. Στις κρίσιμες στιγμές, επισήμανε ο κ. Βλάσης, η απόλυτη προτεραιότητα δεν μπορεί να είναι άλλη παρά από την προστασία της υγείας του κοινωνικού συνόλου.

Σημείωσε ακόμα ότι «το ελάχιστο που μπορούσαμε ως Πολιτεία να κάνουμε ήταν να φέρουμε το 'Αγιο Φως κατευθείαν από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, εδώ στην πατρίδα μας, και μπορεί αυτό να μην φτάσει φέτος σε κάθε εκκλησιά και σε κάθε σπίτι, αλλά το 'Αγιο Φως υπάρχει για όλους εμάς που πιστεύουμε στο πάντα αναμμένο καντήλι της Τράπεζας».

Ευχήθηκε, τέλος, το 'Αγιο Φως και η Ανάσταση να ενισχύσουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα της νίκης της ζωής επί του θανάτου σε όλη την οικουμένη».






Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου είπε, από τη μεριά του πως το 'Αγιο Φως είναι το Φως της Αναστάσεως φωτίζει τη ζωή της Εκκλησίας και ενδυναμώνει τα πιστά μέλη της σε όλες τις περιπέτειες του βίου, είναι το φως της ελπίδας το οποίο ιδίως στις παρούσες δύσκολες συνθήκες, τις οποίες βιώνει η Ελλάδα, αλλά και σύμπασα Οικουμένη, ζητεί εναγωνιωδώς ο άνθρωπος για να πορευτεί με θάρρος. Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην κυβέρνηση για την οργάνωση της μεταφοράς του Αγίου Φωτός, καθώς την αεροπορική εταιρεία «για τη σπουδαία συμβολή της σε αυτό το θεάρεστο έργο».


Από το αεροδρόμιο το 'Αγιο Φως μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα, όπου θα φυλαχθεί και δεν θα διανεμηθεί σε πιστούς και σε ναούς.


πηγή: gr.euronews.com


Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger