Τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την «επίθεση» του Ντόναλντ Τραμπ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Λίγο μετά την εκλογή του στον ΠΟΥ, μια έκθεση στους The Times ανέφερε: «Οι Κινέζοι διπλωμάτες είχαν αγωνιστεί σκληρά για τον Αιθίοπα, χρησιμοποιώντας την οικονομική επιρροή του Πεκίνου και τον αδιαφανή προϋπολογισμό βοήθειας για να ενισχύσουν την υποστήριξη προς αυτόν από αναπτυσσόμενες χώρες».

Ο Δρ Τέντρος κατηγορήθηκε επίσης ότι συγκάλυψε τρία διαφορετικά κρούσματα χολέρας το 2006, το 2008 και το 2011 αναφέροντας τα ως «διάρροια», ισχυρισμούς που απέρριψε ως «εκστρατεία σπίλωσης» από τον Βρετανό αντίπαλό του.

Περαιτέρω αρχεία χρηματοδότησης των Ηνωμένων Εθνών δείχνουν ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του, οι εκτιμώμενες συνεισφορές στον ΠΟΥ από την Κίνα έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά - από περίπου 23 εκατομμύρια δολάρια το 2016 σε 38 εκατομμύρια δολάρια το 2019.

Την περίοδο περίπου της ανατροπής του Μαριάμ, ο δρ. Τέντρος έφυγε από την Αιθιοπία και πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου σπούδασε στο London School of Hygiene & Tropical Medicine από το οποίο αποφοίτησε με Master of Science στην Ανοσολογία των Λοιμωδών Νοσημάτων το 1992. Συνέχισε τις σπουδές του πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ λαμβάνοντας το διδακτορικό του το 2000.




πηγή: megatv.com


Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger
  1. Ίδωμεν. Τα δικά του ίσως θέλει να προωθεί και ο Τραμπ. Τα σωστά να λέγονται βεβαίως... καμία αντίρρηση... ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή