Η κλιμάκωση του μαζικού φόβου μιας πανδημίας είναι ένας ψυχολογικός τρόμος..
Η εκστρατεία για την καταπολέμηση του ιού οδηγεί σε μια αστυνομοκρατία όπου οι φοβισμένοι είναι πιο εύκολο να είναι διαχειρίσιμοι.
Αυτά και άλλα αναφέρει η Διευθύντρια του Κέντρου Γεωπολιτικής, Ινστιτούτου Θεμελιωδών και Εφαρμοσμένων Ερευνών, στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες η Olga Chetverikova σχετικά με την διαμορφωθείσα κατάσταση σχετικά με τον Covid19.Είναι μεταξύ άλλων συγγραφέας του βιβλίου ”Ψηφιακός Ολοκληρωτισμός”.

Η επιστήμονας τονίζει πως ο Coronavirus είναι μια ευκαιρία για να τεστάρουν τον ψηφιακό έλεγχο των Ρώσων. Εάν ο ιός δεν υπήρχε, θα έπρεπε να επινοηθεί έτσι ώστε οι αρχές να μπορούν να δικαιολογήσουν τις αντι-λαϊκές μεταρρυθμίσεις. Διακινείται πλέον ανοιχτά ότι ο κόσμος δεν θα είναι πλέον ο ίδιος, ο ιός αλλάζει τα πάντα. Στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός ψηφιακού στρατοπέδου συγκέντρωσης.





Η επαρκής καταπολέμηση του ιού αντικαταστάθηκε από τον κατ ‘οίκον περιορισμό Ρώσων. Ο καθένας που βγαίνει από το σπίτι υποσυνείδητα αισθάνεται σαν δράστης, ένοχος. Οι συνέπειες αυτού είναι ψυχολογικά απρόβλεπτες.

Δεν υπάρχουν πραγματικές ενέργειες για την πρόληψη ή την παρεμπόδιση εξάπλωσης του ιού. Οι δηλώσεις της επικεφαλής της Rospotrebnadzor της Anna Popova σχετικά με τη δημιουργία κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι νεκρό γράμμα εάν τα φαρμακεία δεν διαθέτουν καν τα πιο απλά προϊόντα υγιεινής – ιατρικές μάσκες, γάντια.

Το κράτος είναι στην τρέχουσα κατάσταση της ψηφιοποίησης ….Εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μεγάλων ολιγαρχών, που πρώτη απ ‘όλους η κυβέρνηση φροντίζει.

Δεν λαμβάνονται μέτρα για την κινητοποίηση, τη διάσωση της οικονομίας της χώρας και τη διασφάλιση της επιβίωσης του πληθυσμού. Στο εγγύς μέλλον, η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί στη Ρωσία κατά 15 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας όπου εκτιμάται ότι θ΄αυξηθεί κατά 1 εκατομμύριο.19rus.info 9.4.20

Σε άλλη της παρέμβαση τέλη Μαρτίου η ίδια ειδήμονας επεσήμανε τον κίνδυνο για μια ιδιωτικοποίηση του κράτους από τους πληροφορικάριους.

Οι κύριοι αναλυτές και θεωρητικοί της παγκοσμιοποίησης υπογραμμίζουν σήμερα ότι γίνεται όχι μόνο μια τεχνολογική επανάσταση αλλά και πολιτισμική που παντού αλλάζει ριζοσπαστικά τις διαπροσωπικές σχέσεις

Σήμερα στη Δύση,είπε η δόμηση μιας κοινωνίας αποκαλούμενης «κοινωνία δεδομένων» διαδραματίζεται με υπερεντατικό ρυθμό.

Η Olga Chetverikova σημείωσε ότι αυτή perestroïka, που σύμφωνα με ειδήμονες είναι επαναστατική υποχρεώνει στη συνολική αναθεώρηση όλων των παραδοσιακών σχέσεων μεταξύ των λαών/πολιτών κι άρχισε στο τέλος της δεκαετίας του 1970 και σημαδεύθηκε από μια μετάβαση από το νεο-χριστιανικό μοντέλο σε αυτό του νεοφιλελευθερισμού

Το κράτος πουλάει όλες τις υπηρεσίες…όλες οι κοινωνικές σφαίρες – εκπαίδευση, υγεία, κατοικία και δημοτικές υπηρεσίες -πέρασαν στη σφαίρα των εμπορικών ιδιωτικών εταιρειών. Γεννήθηκε η αντίληψη ενός ψηφιακού κράτους.



πηγή:
dimpenews.com
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger