Αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες, είμαι σίγουρος ότι διαβάσατε τον τίτλο του παρόντος άρθρου και βάλατε τα γέλια. Πώς τη σαρώνει δηλαδή την Μαύρη Ήπειρο η Ψωροκώσταινα και με ποιο τρόπο. Ε λοιπόν, ούτε τρολιά είναι, ούτε ανέκδοτο, ούτε απ’ την κεφάλα μου το έβγαλα. 

Το λένε με χαρτιά και στοιχεία: (http://www.ft.com/intl/cms/s/3/fea83f20-6c2d-11e5-aca9-d87542bf8673.html#axzz3tAWoCw93) η “fDi Intelligence” και η “This Is Africa”, υπηρεσίες που προσφέρονται συνδρομητικώς εκ μέρους των παντοτινά αξιόπιστων “Financial Times”. Και σύμφωνα με όσα ανακάλυψαν, την περασμένη η Ελλάδα επένδυσε περισσότερα από τις ΗΠΑ και την Κίνα στην Αφρική!

Μάλιστα, καλά το διαβάσατε. Πρώτη στον σχετικό κατάλογο των επενδυτών στην Αφρική το 2014 είναι η Γαλλία με 18 δισ. δολάρια και ακολουθούν η Ελλάδα με 10 δισ. δολάρια, οι ΗΠΑ με 8 δισ. δολάρια, η Κίνα με 6 δισ. δολάρια, το Βέλγιο με 5 δισ. δολάρια, ο Καναδάς με 5 δισ. δολάρια, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 5 δισ. δολάρια, η Νότιος Αφρική με 5 δισ. δολάρια, η Γερμανία με 3 δισ. δολάρια και η Βρετανία με 3 δισ. δολάρια. Όλοι οι υπόλοιποι επένδυσαν 19 δισ. δολάρια, με το συνολικό ποσό να αγγίζει τα 87 δισ. δολάρια. Αν το θέλετε και σε ποσοστά, οι επενδύσεις της Ελλάδας στην Αφρική τον περασμένο χρόνο έφτασαν το 12 % του συνόλου! 

Και πως έγινε αυτό, θα με ρωτήσετε. Εμείς δεν έχουμε ψωμί να φάμε και βρήκαμε λεφτά να επενδύσουμε στην Αφρική; Θα σας απαντήσω ότι, σύμφωνα με τις “fDi Intelligence” και “This Is Africa” η επένδυση των 10 δισ. δολαρίων γίνεται από την εταιρεία Mac Optic, που έχει έδρα την Ελλάδα και αφορά σε διυλιστήριο καθώς και εργοστάσιο πετροχημικών στην Αίγυπτο. Όπου έχουν αναλάβει εκ νέου την εξ ου οι ένοπλες δυνάμεις, μετά από την σύντομη «άνοιξη» των Μουσουλμάνων Αδερφών. Και οι στραταίοι, ως γνωστόν, ξέρουν να τιμούν τις φιλίες τους.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger