Έκτακτα μέτρα από την αστυνομία στην επέτειο Γρηγορόπουλου
Αντίμετρα για τον πόλεμο κουκουλοφόρων από τις ταράτσες των Εξαρχείων περιλαμβάνει το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την «καυτή» 6η Δεκεμβρίου, επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Κατά τη διάρκεια των περσινών διαδηλώσεων οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν χάσει τον έλεγχο λόγω της ρίψης μολότοφ, πετρών ακόμα και ψυγείων από τις οροφές των κτιρίων που βρίσκονται γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι αξιωματικοί να προετοιμάζονται φέτος πυρετωδώς για «ανορθόδοξο» πόλεμο. 

Στα μέτρα σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου θα πάρουν μέρος περίπου 5.000-6.000 αστυνομικοί, με το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ να περιλαμβάνει τακτική απομόνωσης των αντιεξουσιαστών στην περιοχή των Εξαρχείων. 

Όπως ακριβώς έγινε στη συγκέντρωση της 17ης Νοεμβρίου στην οποία τα μέτρα τάξης χαρακτηρίστηκαν επιτυχή. Αυτί που προβληματίζει τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, είναι το κάλεσμα που έχει απευθύνει ο Νίκος Ρωμανός για «μαύρο Δεκέμβρη».

Ήδη ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν προχωρήσει τις τελευταίες δέκα ημέρες σε μικρής εμβέλειας εμπρηστικές επιθέσεις, τις οποίες εντάσσουν στο πλαίσιο του «μαύρο Δεκέμβρη», ενώ εκφράζονται φόβοι ότι στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου θα κλιμακωθεί το ήδη τεταμένο κλίμα.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger