Ο Αράν Ερντάμ (Aran Erdam), υψηλόβαθμο στέλεχος του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), δήλωσε ότι τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από τους Ρώσους φανερώνουν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η οικογένειά του προμηθεύονται πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα φορτηγά που βομβάρδισαν τα ρωσικά αεροπλάνα τον προηγούμενο μήνα κουβαλούσαν πετρέλαιο από τη βόρεια Συρία που προοριζόταν για την Τουρκία μέσω Ιράκ», δήλωσε ο Ερντάμ.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι τα 120 βυτιοφόρα που καταστράφηκαν από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές ανήκαν στην τουρκική εταιρεία Bayrak που είναι ιδιοκτησίας του γαμπρού του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος είναι και ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας.

Ο ίδιος ανάφερε ότι η εταιρεία του Μπεράτ Αλμπαϊράκ έχει συνολικά 500 βυτιοφόρα.

Ο Τούρκος ειδικός σε θέματα ενέργειας Νετσντέτ Παμίρ (Necdet Pamir) είπε ότι η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012 όταν οι τζιχαντιστές εισήλθαν για πρώτη φορά στην πόλη Ράκα της Συρίας.

Επίσης, ένας πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ο Φαρούκ Λακόκλου (Farouq Loqoqlou), επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν αγοράζει πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος.

«Τα τουρκικά σύνορα είναι ανοιχτά στο Ισλαμικό Κράτος και σε άλλους τρομοκράτες να πηγαινοέρχονται μεταξύ Συρίας και Τουρκίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην όλη υπόθεση εμπλέκεται και ο γιος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ, ο οποίος έχει εκτεταμένες διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Μπιλάλ είναι ιδιοκτήτης και εφοπλιστικών εταιρειών. Κατηγορείται ότι έχει υπογράψει συμβόλαια με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη για να μεταφέρει κλεμμένο πετρέλαιο από πολλές χώρες της Ασίας.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger