Την αποκάλυψη ότι η CIA είχε βάλει στο μικροσκόπιο το ελληνικό χρέος για περίπου 10 μήνες, από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2012, κάνουν τα WikiLeaks σε νέες αναρτήσεις που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας. 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν θέσει σε ετοιμότητα τους πράκτορες και τα ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες για τον ρόλο της Γαλλίας και της Γερμανίας στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης και τον βαθμό έκθεσης του δημοσίου και των γαλλικών τραπεζών στο ελληνικό χρέος. 

Παράλληλα, η CIA επιδίωκε να μάθει «συγκεκριμένες προτάσεις και συστάσεις» που είχαν καταρτίσει οι γαλλικές παρατάξεις για την αντιμετώπιση της ευρύτερης κρίσης στην ευρωζώνη, που είχε ως επίκεντρο τη χώρα μας.

Σύμφωνα, εξάλλου, με όσα γνωστοποίησε ο γνωστός ιστότοπος αναφορικά με τη Γαλλία και την περίοδο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2012, η CIA εκτιμούσε ότι ο τότε πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προσπαθούσε να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες για τις έριδες στο κόμμα του.



Πηγή: dimokratianews.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger