Ο Sadhu Amar Bharati είναι ένας Ινδός γκουρού ο οποίος ισχυρίζεται ότι κρατάει ψηλά το δεξί χέρι του, από το 1973. Τώρα, 38 χρόνια αργότερα, το χέρι του είναι απλά ένα άχρηστο κομμάτι δέρματος και των οστών αλλά έχει γίνει σύμβολο για για τους πιστούς του θεού Σίβα στην Ινδία.
Μέχρι το 1970 ο Bharati ήταν ένας απλός άνθρωπος της μεσαίας τάξης που ζούσε μια κανονική ζωή: Είχε δουλειά, σπίτι, γυναίκα και τρία παιδιά, αλλά τίποτα από αυτά δεν είχε σημασία , όταν ξύπνησε ένα πρωί και αποφάσισε να αφήσει τα πάντα πίσω και να αφιερώσει τη ζωή του στον Σίβα, έναν από τους βασικούς θεούς της Ινδουιστικής θρησκείας και προστάτης της γιόγκα.
Αρχισε να περιφέρεται στους δρόμους της Ινδίας ντυμένος με απλά ρούχα και μετά από τρία χρόνια, το 1973 συνειδητοποίησε ότι ήταν ακόμα πολύ συνδεδεμένος με τις απολαύσεις της θνητής ζωής και έτσι αποφάσισε να διαχωρίσει τον εαυτό του από αυτές σηκώνοντας το δεξί του χέρι και κρατώντας το ψηλά. 38 χρόνια αργότερα, το χέρι του εξακολουθεί να είναι στην ίδια θέση και πλέον δε μπορεί να το χρησιμοποιήσει ακόμα κι αν το θέλει.
Παρόλο που ο ίδιος λέει ότι πέρασε από βασανιστικό πόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα πλέον δε το νιώθει κάν. Αυτό συμβαίνει γιατί το χέρι έχει πλήρως ατροφήσει και έχει κολλήσει σε μια παράξενη, ημι - κάθετη θέση αποτελώντας πλέον μία άχρηστη οστεώδη δομή.



Δημοσίευση σχολίου

Blogger