Καταστροφικό χαρακτηρίζουν οι περιπτερούχοι το άρθρο 78 στο νέο Νομοσχέδιο περί Καλλικρατικών Δήμων που κατατέθηκε στη Βουλή, το οποίο όπως καταγγέλλουν καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές που απαγόρευαν στις καπνοβιομηχανίες και στους χονδρέμπορους καπνικών προϊόντων να ανοίγουν καταστήματα μικρής λιανικής, ενώ παράλληλα δίνει το «πράσινο» φως να τοποθετηθούν τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα στα super market.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Αττικής, το υπουργείο Εσωτερικών με το εν λόγω άρθρο καταργεί το ευεργέτημα της ελληνικής πολιτείας προς αναπήρους και θύματα πολέμου και παραδίδει το 70% των χηρευόμενων περιπτέρων στους Δήμους, ώστε αυτοί να βγάλουν τα νέα περίπτερα σε δημοπρασίες ως δημοτικά.
«Αυτό συνεπάγεται ότι θα διαλέγουν τα καλά πόστα, θα τα δίνουν σε θυγατρικές ΑΕ μεγάλων συμφερόντων και σιγά - σιγά τα περίπτερα καπνοπωλεία θα περιέλθουν στην κατοχή των καπνοβιομηχανιών. Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρη. Το επάγγελμα του περιπτερά καπνοπώλη πρέπει να παραμείνει κλειστό, όπως είναι σε όλον τον κόσμο», εξηγεί ο πρόεδρος του  Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Αττικής, Γιώργος Δούκας, κατηγορώντας το υπουργείο Εσωτερικών ότι επιχειρεί να  βάλει οριστική ταφόπλακα στο λιανεμπόριο καπνικών.
Μεταξύ άλλων, οι περιπτερούχοι ζητούν τα χηρευόμενα περίπτερα να πάνε στις 13 περιφέρειες ούτως ώστε να συνεχίσει να υφίσταται το καθεστώς αναπήρων και θυμάτων πολέμων καθώς και να εμπλουτιστεί με τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος από όλα τα σώματα Ασφαλείας και από όλους τους έφεδρους οπλίτες και Υπαξιωματικούς. Καλούν, τέλος, τους βουλευτές να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο άρθρο.
www.enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger