«Η Ρώμη είναι με τον Πούτιν» και «Ο Ομπάμα είναι ανεπιθύμητος» γράφουν με μεγάλα γράμματα οι αφίσες που εμφανίστηκαν στους δρόμους της Ρώμης, ενόψει της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου στην Ιταλική πρωτεύουσα. 
 Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, οι αφίσες, με τα χρώματα της ρωσικής σημαίας και τα συνθήματα «Roma sta con Putin. Obama ospiteindesiderato. 27 Marzo 2014»εμφανίστηκαν στη Ρώμη την Τετάρτη το βράβυ, παραμονή της επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού ηγέτη. 
Ο Μπαράκ Ομπάμα θα έχει σήμερα την πρώτη του συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο στη Ρώμη, ενώ  αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και τον πρωθυπουργό της χώρας, Ματέο Ρέντσι.
Πίσω από τις αφίσες βρίσκονται  έξι Ιταλικές ακροδεξιές οργανώσεις, οι οποίες καταδικάζουν τονΜπαράκ Ομπάμα ως «σύμβολο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που τιμωρεί εκείνους που δεν δέχονται την επιθετική στάση του, όπως συμβαίνει σήμερα με τη Ρωσία».
«Σε απάντηση προς τη δαιμονοποίηση του Πούτιν και των Ρώσων πολιτικών μπορούμε να θυμηθούμε ότι η Ευρώπη είναι ακόμα υπό την κατοχή 110 χιλιάδων αμερικανικών στρατευμάτων, στο έδαφός μας βρίσκονται 170 αμερικανικές βάσεις και δεν έχουμε δικαίωμα ψήφου στην εξωτερική πολιτική, αν δεν γίνεται υπό την υπαγόρευση του ΝΑΤΟ, ενώ η οικονομία μας υποφέρει εξαιτίας του γεγονότος ότι οι χώρες μας έχουν υιοθετήσει το αμερικανικό οικονομικό σύστημα»  δηλώνουν οι διοργανωτές της δράσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι RAI News 24.
Οι αρχες της Ρώμης έχουν λάβει τα αναγκαία μέτρα για τυχόν συγκξεντρώσεις ακροδεξιών στοιχείων ενώ ήδη καθαρίζουν τους δρόμους από τις αφίσες.
Στο μεταξύ η Αιώνια Πόλη θυμίζει φρούριο, λόγω των υψηλών μέτρων ασφαλείας. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, 26 οχήματα, μοτοσικλέτες ακόμα και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι έχουν επιστρατευθεί για τον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ έχουν σημειωθεί αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

http://rbth.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger