Σε πανωλεθρία κατέληξε η πρώτη εισβολή τουρκικών δυνάμεων προς βοήθεια των ισλαμιστών ανταρτών στο στρατηγικής σημασίας ύψωμα Al Kasab στα τουρκοσυριακά σύνορα. 
Όπως δήλωσε σήμερα Πέμπτη ανώτατος Σύρος αξιωματικός στο πρακτορείο ειδήσεων Al-Watan "ο συριακός Στρατός αντιστάθηκε στην τούρκικη εισβολή σθεναρά και επιπλέον ανακατέλαβε το μεγάλης σημασίας ύψωμα της ΑL-KASAB 65 χιλιόμετρα βόρεια της Λαττακειας και ελέγχει πλέον τα στρατιωτικής σημασίας περάσματα Castel mabaegen και Ma Afu... ".
Οι Τούρκοι είχαν μεταφέρει εντός του συριακού εδάφους περίπου δέκα ΤΟΜΠ και μία μονάδα ειδικών δυνάμεων η οποία κατηύθυνε τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού το οποίο επί 36 ώρες κανονιοβολούσε τις συριακές θέσεις με πυροβόλα Firtina των 155 χλστ.
Συνολικά 5.000 ισλαμιστές των οργανώσεων Ισλαμικό Μέτωπο και Al-Nursa με τη βοήθεια μια τουρκικής Ταξιαρχίαςς προσπάθησαν να εισβάλλουν και να καταλάβουν την στρατηγικής σημασίας περιοχή αλλά αποχώρησαν αφήνοντας στο πεδίο της μάχης 200 νεκρούς, ενώ αναφέρεται ότι μεταξύ τους υπάρχουν δύο Τούρκοι νεκροί, ένας αξιωματικός κι ένας υπαξιωματικός. 
"Σύντομα θα τους τελειώσουμε..." είπε χαρακτηριστικα ο ίδιος αξιωματικός στο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.
Η μάχη κρίθηκε αργά το απόγευμα χθες όταν μετακινήθηκαν αντιαεροπορικές πυραυλικές πυροβολαρχίες του συριακού Στρατού με βλήματα SA-6 κοντά στα σύνορα και εξασφάλισταν την απαραίτητη κάλυψη στα συριακά εξοπλισμένα ελικόπτερα Mil Mi1-17 Hip να βομβαρδίσουν με ρουκέτες τις θέσεις Τούρκων και ισλαμιστών.
Τα συριακά ελικόπτερα δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν στην περιοχή επί δύο ημέρες καθώς τα τουρκικά F-16 που περιπολούσαν τα επειλούσαν με κατάρριψη όπως έγινε και με το MiG-23 που καταρρίφθηκε πριν τρεις ημέρες
H έμπρακτη βοηθεια της Τουρκίας φαίνεται από την ανενόχλητη είσοδο ενός ισλαμιστή αντάτη από το τουρκικό τελωνείο το οποίο διασχίζει σαν κυριος, και μετά περνάει στο κατεστραμένο συριακό τελωνειακό σταθμό στον οποίο τον περιμένουν δεκάδες ισλαμιστές αντάρτες στους οποίους φυσικά και εντάσσεται. Δεν υπάρχει ούτε για τα μάτια του κοσμου μια προσπάθεια απ΄την Τουρκία να καλύψει την υποστήριξη της στους εγκληματίες της Αλ Κάιντα.






 defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger