Δεκατέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους σε εγκλήματα μίσους φέτος στη Ρωσία, όπως ανέφερε στο Interfax πηγή από το κέντρο για τα ανθρώπινα δικαιώματα Sova. «Από τις αρχές του 2014, δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της ρατσιστικής βίας, ενώ για τον ίδιο λόγο έχουν τραυματιστεί 77. Ρατσιστικές επιθέσεις έχουν διαπραχθεί σε 21 περιοχές της Ρωσίας», διευκρίνισε η πηγή από την ακτιβιστική οργάνωση.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Sova, βανδαλισμοί έγιναν σε 31 θρησκευτικές τοποθεσίες σε 21 περιοχές. «Τουλάχιστον 13 ποινές έχουν επιβληθεί σε 31 άτομα που κατηγορήθηκαν για ρατσιστική βία σε 11 περιοχές της χώρας». Όπως σημείωσαν οι ακτιβιστές, οι ακροδεξιοί επιτίθονται κυρίως σε ανθρώπους που κατάγονται από την Κεντρική Ασία και τον Καύκασο, και σε σεξουαλικές μειονότητες.

Σε παλαιότερη έκθεσή του το Sova ανέφερε ότι το 2013 η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας των ρωσικών πόλεων όπου εμφανίζεται μεγαλύτερη ξενοφοβία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ακτιβιστικής οργάνωσης, πέρσι 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε εγκλήματα μίσους και τραυματίστηκαν 173. Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Sova, ο αριθμός των ρατσιστικών επιθέσεων στη Μόσχα εμφανίζει μείωση. Κατά την περίοδο 2008-2009 οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν τις μεγαλύτερες και πλέον επιθετικές ομάδες στην περιοχή της ρωσικής πρωτεύουσας.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger