Κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ- σε μια επίδειξη εσωκομματικής δημοκρατίας- έτρωγε τις σάρκες του (οι βουλευτές του) σε μια συνεδρίαση 10 ωρών, η ΝΔ αρνείται να συζητήσει ακόμη τα αίτια της ήττας της και φυσικά να θέσει θέμα ηγεσίας.

Αυτό που δεν κάνει η Κ.Ο της ΝΔ τό κάνει η Μέρκελ για λογαριασμό τους! Ναι, μην εκπλήσσεστε: Η Μέρκελ ενδιαφέρεται σφόδρα για τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οχι δεν είναι η φιλία της με τον Αντώνη Σαμαρά και η τύχη του σημερινού αρχηγού της ΝΔ που την απασχολεί. Είναι το γεγονός ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος επιθυμεί να κινηθούν το ταχύτερο οι διαδικασίες για εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και έχει τους λόγους της, που δεν είναι άλλοι από το νέο μνημόνιο που ετοιμάζει για την Ελλάδα-μια και θα αναγκασθεί να δώσει τα επόμενα 5  χρόνια άλλα 80 δις ευρώ στην χώρα μας.

Θέλει να γνωρίζει-ακόμη και να επιβάλλει- τις ηγεσίες των μεγαλύτερων κομμάτων. Αυτούς δηλαδή με τους οποίους- η ίδια ή ο διάδοχός της- θα συνομιλούν και θα υπογράφουν τις συμφωνίες.

Στη κατεύθυνση αυτή μάς πληροφορούν ότι η Καγκελαρία έχει ζητήσει-μέσω διάυλου- από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο εισηγήσεις και βιογραφικά στελεχών της ΝΔ οι οποίοι θα μπορούσαν να διαδεχθούν τον Σαμαρά.

Μοναδική προυπόθεση ότι είναι άνθρωποι νέοι, άφθαρτοι και με εξαιρετικές σπουδές-εάν μάλιστα υπάρχουν και κάποιοι με γερμανική παιδεία τόσο το καλύτερο για τούς ίδιους αλλά και για την Καγκελαρία.

Ο Αντώναρος κάτοχος αυτού του πολύτιμου μυστικού φρόντισε ήδη να "τρομοκρατήσει" μέσω twitter το κόμμα της ΝΔ. Ολοι πιστεύουν ότι ο Ευάγγελος γνωρίζει τον διάδοχο του Σαμαρά. Δεν μπορούν να φαντασθούν πως όχι απλά γνωρίζει αλλά στην ουσία είναι εκείνος που κάνει το πρώτο ξεσκαρτάρισμα των υποψηφίων.

Ο ίδιος θέλει να στείλει στην Καγκελαρία το πολύ 3 βιογραφικά-όχι παραπάνω.

Ελπίζει πως θα τα καταφέρει για το καλό της παράταξης αλλά και της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger