"Στην καλύτερη περίπτωση, στις 11 Μαΐου θα μπορούσε να υπάρξει κάποιου είδους προσωρινή δήλωση"

"Περιθώριο ημερών, όχι εβδομάδων" για να επιτευχθεί μία συμφωνία με τους εταίρους για το πακέτο των μεταρρυθμίσεων δίνουν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Ελλάδα θα πρέπει άμεσα να αρχίσει να διαπραγματεύεται για τρίτο πακέτο διάσωσης, καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν θα καταφέρει να επιβιώσει.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι αναφέρουν αυτό που είναι γνωστό από νωρίς, ότι περιμένουν από την ελληνική πλευρά προτάσεις για σημαντικές μεταρρυθμίσεις εντός της εβδομάδας, οι οποίες θα πρέπει να οριστικοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Το Reuters σημειώνει πως για τους πιστωτές η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει την Πέμπτη η Ελλάδα σε συνάντηση με εκπροσώπους της Επιτροπής, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και του ταμείου στήριξης της Ευρωζώνης, θα είναι μόνον η αρχή μιας κρίσιμης συζήτησης. "Είναι πιθανό ότι μόλις την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να διαπιστώνουμε αν υπάρχει κάποια απτή πιθανότητα επιτυχίας ή όχι. Αυτό δεν θα γίνει αύριο, όταν θα δούμε τη λίστα των μεταρρυθμίσεων", δήλωσε ένας αξιωματούχος.

"Δεν βλέπω κάποια πιθανή κατάληξη αν οι Έλληνες δεν κάνουν κάποια πολύ σημαντική κίνηση σε έναν ή δύο ή τρεις τομείς", τόνισε ο ίδιος. "Θα μπορούσε να είναι στις συντάξεις, θα μπορούσε να είναι στην αγορά εργασίας, όμως ... πρέπει να πληρώσουν το πολιτικό κόστος. Το Eurogroup θέλει να δει αυτό το πολιτικό κόστος να πληρώνεται".

"Στην καλύτερη περίπτωση, στις 11 Μαΐου θα μπορούσε να υπάρξει κάποιου είδους προσωρινή δήλωση και μετά να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ως το τέλος Μαΐου ή πολύ νωρίς τον Ιούνιο", δήλωσε ο αξιωματούχος.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger