«Διαψεύδει» επί της ουσίας το Γερούν Ντάισελμπλουμ τα όσα έχει πει για το Γιάνη Βαρουφάκη ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου. Με μία συνέντευξη στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ, ο κ. Ντάισελμπλουμ δίνει διαφορετική εκδοχή για την υπόθεση αντικατάστασης του Γιάνη Βαρουφάκη από τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι εκείνος πρότεινε την αντικατάσταση Βαρουφάκη, ενώ, σημείωσε ότι συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Είχα επαφές με τον Ελληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την διαδικασία, εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της» είπε ο Ολλανδός πρόεδρος του eurogroup, για να προσθέσει:

«Χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, αλλά και οι Οικονομικών Σχέσεων, Ενέργειας και Εξωτερικών γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο».

«Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο», υπογράμμισε.

Δημιουργείται μείζον ζήτημα καθώς, αφενός οι δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ έγιναν σε κάμερα, αφετέρου, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας όταν και υποστήριξε ότι η απόφαση για βελτίωση της ομάδας διαπραγμάτευσης είχε ληφθεί πριν τη Ρίγα.

«Κάναμε μια προσπάθεια η οποία είχε αποφασισθεί και από πριν τη Ρίγα, βρεθήκαμε όμως στην ανάγκη τώρα που πάμε στην τελική ευθεία, ν’ αναδιοργανώσουμε τις ομάδες μας διότι χρειάζεται να έχουμε τον πλήρη έλεγχο και την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Το Μαξίμου απαντά οργισμένα και σε υψηλούς τόνους αλλά μέσω διαρροών

Ιδιαίτερα οργισμένοι, για να μην πούμε έξαλλοι, φαίνεται πως είναι τα στελέχη της κυβέρνησης μετά τα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονη ενόχληση για τον Ολλανδό με στελέχη της κυβέρνησης να σημειώνουν ότι «έχει περάσει καιρός από τότε που η Ελλάδα ήταν αποικία και αξιωματούχοι άλλων χωρών έκαναν υποδείξεις».

Κύκλοι της κυβέρνησης σημείωναν χαρακτηριστικά

«Πρώτη ανακρίβεια: Δεν τον έδειξε και αυτό θα το βρει μπροστά του γιατί θα είναι εκεί στο επόμενο Eurogroup. Δεύτερον, αν το έλεγε, αν το έθετε έτσι αυτό, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα του απαντούσε αναλόγως».

Δείτε το απόσπασμα από το RTLZ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger