Από αυτά τα χρηματοοικονομικά παράγωγα πληρώθηκαν οι μίζες των εξοπλιστικών από τους Έλληνες υπουργούς Οικονομικών - Η αποκάλυψη που παρουσιάζει το olympia.gr είναι μόνο ένα μικρό μέρος των όσων πρόκειται να αποκαλυφθούν όταν θα προχωρήσει η εξεταστική για το πως οδηγηθήκαμε στα μνημόνια. 

Η έκδοση των συγκεκριμένων swaps είναι εξίσου θολή με εκείνα της Goldman Sachs με τα οποία μπήκαμε στην Οικονομική και Νομισματική Ενοποίηση για την οποία ο κ. Σημίτης ζητοκραύγαζε τις περίφημες κορώνες περί «ισχυρής Ελλάδας»
Δείτε λοιπόν τα Swaps που η Deutsche Bank ξέπλυνε εκτός ευρωζώνης, στην θυγατρική της στην Ιαπωνία ώστε να μην «ανιχνεύονται» από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς:


Αυτά είναι τα επίμαχα Swaps, ένα μικρό μέρος δηλαδή, από το σύνολο του σκανδάλου που άρχισε να σκάει τον Νοέμβριο του 2009, όταν κατά «διαβολική σύμπτωση» υπουργός ήταν ο στενός συνεργάτης του Σημίτη, Παπακωνσταντίνου. 

Ο άνθρωπος που μάλιστα βοήθησε μαζί με τον Παπανδρέου, να ξεφορτώσει η Deutsche Bank όλα τα Ελληνικά ομόλογα που κατείχε, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Είναι ακριβώς αυτά που δεν ήθελε να πληρώσει ο Γιάνης Βαρουφάκης και για τα οποία δημιουργήθηκε μείζον ζήτημα στο Βερολίνο (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

olympia.gr 



Δημοσίευση σχολίου

Blogger