Οι δυνατοί αέρηδες και οι μπόρες - προς το παρόν - τελείωσαν, αφού αυτό το Σαββατοκύριακο το σκηνικό του καιρού θα είναι άκρως καλοκαιρινό, ότι πρέπει για ηλιοθεραπεία και πολλές βουτιές!

«Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι καλός με λίγη μόνο πρόσκαιρη συννεφιά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι θα έχουν ένταση 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά και την Κυριακή θα φτάσει στην κεντρική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.» αναφέρει στο Star ο μετεωρολόγος Μανόλης Ανανδρανιστάκης.

Tριάντα επτά βαθμούς Κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο την Κυριακή στο Άργος και τη Λάρισα, 36 στη Λαμία, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα και τους 34 βαθμούς στον Βόλο και την Αθήνα, ενώ από την Δευτέρα ο υδράργυρος θα πάρει κι άλλο την... ανιούσα!

«Η θερμοκρασία θ ' ανέβει λίγο ακόμα κι έτσι το θερμόμετρο θα δείξει στα νησιά τους 32 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα τους 36 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου» εξήγησε ο κύριος Ανανδρανιστάκης.

Η Δευτέρα και η Τρίτη, λοιπόν, θα είναι οι...τυχερές μέρες για όσους μπορούν να αράξουν στην ξαπλώστρα, μιας και το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει στα ύψη, φτάνοντας τους 39 βαθμούς στο Άργος, τους 38 στην Λάρισα και τους 37 βαθμούς Κελσίου στα Τρίκαλα , την Καρδίτσα και την Αθήνα. Από την Τετάρτη όμως η θερμοκρασία παίρνει πάλι τον...κατήφορο.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger