“Ναυμαχία” στα Ίμια μεταξύ Λιμενικού και τουρκικής ακτοφυλακής. Για πολλοστή φορά, ομάδα παράνομων μεταναστών αποβιβάστηκε σε μια από τις δύο βραχονησίδες. Αυτή τη φορά ,ήταν η ανατολική βραχονησίδα. Ομάδα περίπου 30 μεταναστών εντοπίστηκε στην ανατολική Ίμια. 

Σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό αλλά και στην τουρκική ακτοφυλακή η οποία επιχείρησε με ιδιαίτερα επίμονο τρόπο να αποβιβάσει προσωπικό στην βραχονησίδα. Πληροφορίες που όμως δεν επιβεβαιώνονται από το Λιμενικό, επιμένουν ότι οι Τούρκοι παρά τις αντιδράσεις των Λιμενικών κατόρθωσαν κι έβγαλαν στην ανατολική Ίμια μέλη πληρώματος ακταιωρού! 

Τελικά μετά από τη “ναυμαχία” και τις έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ των πληρωμάτων των σκαφών , το Λιμενικό πήρε από τα Ίμια τους 25 μετανάστες. Οι υπολοιποι επιβιβάστηκαν σε τουρκικάη ακταιωρό. 

Πηγές του Λιμενικού υποστηρίζουν πάντως ότι κι αυτούς τους πέντε δεν τους παρέλαβαν από τη βραχονησίδα αλλά τους περισυνέλλεξαν από τη θάλασσα.

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger