Αποζημίωση μαμούθ καλείται να καταβάλει η εταιρία Bumble Bee Foods στην οικογένεια ενός εργάτη, ο οποίος κατά λάθος… ψήθηκε σε βιομηχανικό φούρνο.

Στις 11 Οκτωβρίου του 2012 ο Χοσέ Μελένα είχε επιχειρήσει να καθαρίσει τον βιομηχανικό φούρνο στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Σάντα Φε Σπρινγκς της Καλιφόρνιας, όπως έκανε κάθε ημέρα.

Οι συνεργάτες του ωστόσο δεν τον είδαν και γέμισαν το φούρνο με περίπου 5.400 κιλά τόνου, θέτοντάς τον σε λειτουργία. Ο άτυχος 62χρονος εργάτης έχασε έτσι με φρικτό τρόπο τη ζωή του.

Η εταιρία πλέον, καλείται να αποζημιώσει την οικογένεια του Μελένα με ενάμιση εκατομμύριο δολάρια.

Το ποσό της αποζημίωσης είναι το μεγαλύτερο που καταβάλλεται για παραβίαση κανονισμών ασφαλείας στην Καλιφόρνια και αφορά έναν μόνο εργαζόμενο.

Επιπλέον, ακόμα 3 εκατομμύρια δολάρια θα καταβληθούν για την αντικατάσταση των απαρχαιωμένων φούρνων ψησίματος του τόνου, ώστε να μη χρειαστεί ξανά οι εργάτες να μπαίνουν μέσα σε αυτούς για τη συντήρησή τους.

Η Bumble Bee θα πρέπει να εκδώσει δημόσια ανακοίνωση με την οποία θα παραδέχεται την ενοχή της, όπως αποφασίστηκε στο δικαστήριο.

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger