Ενα από τα μεγαλύτερα κέντρα διακίνησης ακραίου υλικού παιδικής πορνογραφίας εντόπισαν σε κατοικία στην Αττική αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για την υπόθεση συνελήφθη ένας 31χρονος Ελληνας, ο οποίος διατηρούσε βίντεο που απεικόνιζαν ακόμη και νήπια να κακοποιούνται $εξουαλικά από ενήλικες και υπερήλικες άνδρες.

Το σαφάρι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον διακινητή του φρικιαστικού υλικού είχε ξεκινήσει προ πολλών μηνών. Παρά ταύτα, ο 31χρονος συνήθιζε να υποκλέπτει και να εναλλάσσει διαρκώς τις συνδέσεις (διευθύνσεις IP) τρίτων προσώπων, προκειμένου να μην εντοπίζεται. 

Η λύση δόθηκε όταν οι αστυνομικοί απέκτησαν πρόσβαση στη διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας ο δράστης -όπως χιλιάδες ακόμη διακινητές- αποκτούσε και «έσπρωχνε» το υλικό. 

Οταν η εισαγγελική Αρχή έδωσε το πράσινο φως για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη του και να αποκαλύψουν την πραγματική ταυτότητά του.

Την περασμένη Παρασκευή αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έκαναν έφοδο στο σπίτι, όπου εντόπισαν και κατάσχεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στους τρεις σκληρούς δίσκους του υπολογιστή βρέθηκαν περίπου 38.000 αρχεία, βίντεο και φωτογραφίες, στα οποία καταγράφονται χιλιάδες περιπτώσεις βίαιης $εξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και νηπίων. 

Για τον δράστη -ο οποίος παραθέριζε εκτός Αττικής την ημέρα της έρευνας- εκκινήθηκε άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία και τελικά συνελήφθη σε λιγότερο από 48 ώρες. 

Εις βάρος του 31χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Ο φορητός υπολογιστής με τους τρεις σκληρούς δίσκους μεταφέρθηκε για περαιτέρω εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στο μεταξύ, ακόμη μία υπόθεση απόπειρας ασέλγειας εις βάρος ανηλίκου ερευνά η Ασφάλεια Ρεθύμνου. «Πρωταγωνιστής» σε αυτή την περίπτωση είναι ένας 30χρονος από το Μπανγκλαντές, ο οποίος κατηγορείται από τη γιαγιά ενός τρίχρονου παιδιού ότι του είχε κατεβάσει την πάνα με σκοπό να το θωπεύσει!

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger