O αρχηγός της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Εμιράτο  του Καυκάσου στην περιοχή του Νταγκεστάν στην Ρωσική Ομοσπονδία σκοτώθηκε από επιδρομή των ειδικών ρωσικών δυνάμεων αεροπορικές επιδρομή.Στην όλη επιχείρηση επιτελέστηκαν κι αεροπορικές επιδρομές κατά των θέσεων των ισλαμιστών σε ορεινό όγκο ανέφεραν σήμερα Τρίτη τόσο οι υπηρεσίες ασφαλείας όσο και οι ισλαμιστές.Τέσσερα συνολικά άτομα σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων και στρατού αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών του Νταγκεστάν.

Ο αρχηγός της οργάνωσης Εμιράτο του Καυκάσου ο Magomed Suleimanov είναι ανάμεσα στους νεκρούς  επιβεβαίωσε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (NAK)σε ανακοίνωσή της στον ρωσικό τύπο.Το επίσημο όργανο της οργάνωσης το Site Kavkaz Center παραδέχεται ότι ο 39χρονος Suleimanov, σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση των δύο ημερών στο ορεινό χωριό Gimry.Συμεμτείχαν και στρατιωτικά ελικόπτερα.Σκοτώθηκαν επίσης ο αυτοαποκαλούμενος Εμίρης του Νταγκεστάν  » Kamil Saidov και ο  Abdula Abdullayev .


Η οργάνωση Εμιράτο του Καυκάσου έχει διεκδικήσει την ανάληψη ευθύνης για πολλές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος συμπεριλαμβανομένης αυτής στο αεροδρόμιο του Domodedovo που στοίχισε τη ζωή σε 27 πολίτες και πιο πρόσφατα για 2 εκρήξεις στην πόλη Volgograd όπου σκοτώθηκαν  34 άτομα.

Η βιογραφία του Suleimanov σύμφωνα με τα sites Web των τρομοκρατών ανεφέρει ότις σπούδασε στο Ισλαμικό Ινστιτούτο Al-Fatih στη Δαμασκό και ότι άρχισε με το να στρατολογεί μαχητές από τη γεννέτειρά του το χωριό Gimry.Ενορχήστρωσε πολλές επιθέσεις στην περιοχή εκ των νοποίων και επίθεση αυτοκτονίας που σκότωσε τον μουσουλμάνο αξιωματούχο Saïd Afandi στην οικία τους και 7 άλλα άτομα το 2012.Ήταν επικεφαλής της οργάνωσης από τον Ιούλιο αφού χήρεψε η θέση μετά την δολοφονία του Dokou Oumarov το Μάρτη του 2014.


Εκτός από την έλλειψη αρχηγίας η οργάνωση αποδυναμώθηκε και από την μετάβαση πολλών μαχητών στη Συρία για τζιχάντ από τις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους αλλά και την υποταγή της στον Abu Bakr al-Baghdadi.Η οργάνωση ιδρύθηκε το 2007. (AFP  11.8.15)

Xθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ελέγχουν οι τζιχαντιστές έβγαιναν εικόνες με ελικόπτερα ρωσικά που επιχειρούν στο Νταγκεστάν και παρακαλούσαν για σωτηρία.




ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger