Με μια πρώτη ματιά μοιάζει με ένα μεγάλο ογκόλιθο, ίδιου χρώματος με τα υπόλοιπα πετρώματα ολόγυρά του, ωστόσο, το δισκοειδές σχήμα του δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Μια ομάδα Ρώσων ερευνητών του παραφυσικού, που ονομάζεται Κοσμοπόισκ, είναι πεπεισμένοι ότι ο βράχος είναι όμοιος με το σχήμα ενός μυθικού ιπτάμενου δίσκου. Κάποιοι το πάνε ακόμα παραπέρα και ισχυρίζονται ότι ο βράχος είναι… ιπτάμενος δίσκος.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, η περιοχή που βρέθηκε ο εικονιζόμενος δισκοειδής βράχος, στη Μεντεντίσκαγια Ρίτζε, στην περιοχή Ζιρνόβσκι, κοντά στο Βόλγκογκραντ (πρώην Στάλιγκραντ) στη Ρωσία, είναι γνωστή για τις εμφανίσεις UFO και παραφυσική δραστηριότητα.

Ο διαμέτρου 4 μέτρων λίθινος δίσκος βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον Βαντίμ Τσερνόμπροφ, ένα γνωστό ερευνητή του παραφυσικού στη Ρωσία, και την ομάδα του.

Η ίδια ομάδα έχει ανακαλύψει και άλλους πέτρινους δίσκους στο παρελθόν, μέχρι δύο μέτρα διάμετρο. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος.

Ο δίσκος μεταφέρθηκε στο Μουσείο του Ζιρνόβσκι και τον ερευνούν επιστήμονες.

Μέχρι στιγμής έχει υπολογιστεί η ηλικία του που είναι στο 1.000.000 περίπου χρόνια.


Η ομάδα Κοσμοπόισκ ιδρύθηκε το 1980 από τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Αλεξάντερ Καζάντσεφ, τον μηχανικό αεροσκαφών Τσερνόμπροφ, και τον κοσμοναύτη Γκιόρκι Μπερέγκοβοϊ με αντικείμενο την έρευνα των μυστηρίων του σύμπαντος.

Έχει εμπλακεί σε περίεργα πειράματα με το ταξίδι στον χρόνο, στην αναζήτηση του μυθικού πλάσματος Γιέτι και φυσικά στην έρευνα των UFO.

Πολλοί από τους διαδικτυακούς αναγνώστες που διάβασαν την είδηση απάντησαν ότι αυτές οι πέτρες δεν έχουν καμία σχέση με εξωγήινους ή UFO και ότι απλά εκεί ήταν κάποτε θάλασσα και οι πέτρες λαξεύτηκαν από τα νερά.

Ένας έγραψε: «Ποια UFO; Αυτό είναι πέτρα. Μάθετε την ιστορία της περιοχής! Εδώ ήταν κάποτε θάλασσα».

Ένας άλλος ανάρτησε μια φωτογραφία που δείχνει βράχους με δισκοειδές σχήμα που βρέθηκαν στην Κίνα, εκεί που κάποτε ήταν ομοίως θάλασσα.



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger