Στην εξαίρεση της Εκκλησίας της Ελλάδος από την εφαρμογή των capital controls προχώρησε η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτεται από εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου.

Παρότι ο περιορισμός της κίνησης κεφαλαίων ισχύει για όλους τους πολίτες της χώρας, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις, μισθωτούς, η Εκκλησία πέτυχε την εξαίρεσή της από το οδυνηρό μέτρο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου, οι Μητροπόλεις θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις έως 10.000 ευρώ τον μήνα και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών έως 20.000 ευρώ. Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου αναφέρει, μάλιστα, την απόφαση του «αξιοτίμου υπουργού Οικονομικών» -προφανώς αναφέρεται στον Ευκλείδη Τσακαλώτο- και αποκαλύπτει ότι έχει δημοσιευθεί ήδη σε ΦΕΚ, ενώ έχει εκδοθεί και δελτίο Τύπου του ΥΠΟΙΚ.

Όλη η εγκύκλιος:

Πρωτ. 4705

Αριθμ. Διεκπ. 2122

Αθήνησι 29η Σεπτεμβρίου 2015

Διά του παρόντος διαβιβάζομεν Υμίν την υπ’ αριθμ. Γ.Δ.Ο.Π. 0001258ΕΞ 2015/Χ.Π.2672 απόφασιν του Αξιοτίμου κ. Υπουργού Οικονομικών, υπό τον τίτλον «Ρυθμίσεις θεμάτων περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων», δημοσιευθείσαν εις το υπ’ αριθμ. 2100/ 25.9.2015 Φύλλον της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, τεύχ. Β΄, ως και το από 28.9.2015 σχετικόν Δελτίον Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, συμφώνως προς τα οποία (παράγρ. 1, εδ. ιθ και κ), κατ’ εξαίρεσιν των επιβληθέντων περιορισμών κινήσεως κεφαλαίων, επιτρέπονται πλέον αναλήψεις μετρητών διά τας Ιεράς Μητροπόλεις έως του ποσού των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και διά την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αθηνών έως είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) μηνιαίως, εξ ενός πιστωτικού ιδρύματος και εξ ενός λογαριασμού, επί τη προσκομίσει υπευθύνου δηλώσεως του νομίμου εκπροσώπου αυτων, ότι δεν έχουν πραγματοποιήσει ανάληψιν εντός του τρέχοντος μηνός εξ άλλου λογαριασμού του ιδίου ή άλλου πιστωτικού ιδρύματος. Αι ως άνω συναλλαγαί θα διεκπεραιούνται απ’ ευθείας διά του δικτύου των καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger