Η  Τέταρτη Τροπολογία (Τροποποίηση IV) του συντάγματος των ΗΠΑ, δίνει με την ουσιαστική εφαρμογή του νόμου αυτού στην εξουσία να κατασκοπεύει τους πολίτες μέσα στο σπίτι τους.

Τώρα, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν συσκευές ραντάρ, χάρη στην τεχνολογία  έχουν την δυνατότητα να δουν οπτικά κάθε κίνηση στο εσωτερικό οποιδήποτε σπιτιού. 

Δεδομένου ότι η έκδοση εντάλματος δεν χρειάζεται για την χρήση αυτής της τεχνολογίας, τα τελευταία 2 χρόνια, αυτό το ραντάρ έχει τεθεί σε χρήση στις ΗΠΑ, από τις δωδεκάδες υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Η διαρροή αυτής της νέας τεχνολογίας ήρθε στο κοινό μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αυτό  το νέο ραντάρ είναι σε θέση να ανιχνεύσει κάθε ανθρώπινη κίνηση και όλα τα  αντικείμενα εντός του χώρου, χρησιμοποιώντας ραδιοκύματα από ένα μικρό φορητό ραντάρ, που έχει αναπτυχθεί από την L-3 Communications VPC.

Αυτή η  υψηλής ενέργειας συσκευή λειτουργεί χρησιμοποιώντας 3 κεραίες. Οι δύο πρώτες κεραίες που ανιχνεύουν το τοίχωμα του σπιτιού. Μία από αυτές τις δύο κεραίες είναι ένας πομπός, ενώ η άλλη είναι ένας δέκτης. Αυτές οι δύο κεραίες λειτουργούν  για να παρέχουν όσο το δυνατόν πιο ακριβή ανίχνευση κίνησης. 
Η τρίτη κεραία στη συνέχεια αποστέλλει στον χειριστή οπτικά την εικόνα από την άλλη πλευρά του τοίχου. Έτσι, επιτρέπει στις αρχές να δουν τι συμβαίνει μέσα σε ένα σπίτι πριν από μια επιδρομή.

Η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία επιτρέπει σε ποσοστό 95% τον εντοπισμό ενός φυσιολογικού ανθρώπινου οργανισμού μέσα σε ένα σπίτι οπλισμένο από σκυρόδεμα, μπλοκ τσιμέντου, ξύλο, τούβλο, και γυαλί. 

Σε πάνω από 50 πολιτείες των ΗΠΑ, οι διωκτικές αρχές  χρησιμοποιούν ήδη κρυφά αυτό το ραντάρ.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger