Στο νοσοκομείο κατέληξε ένα 12χρονο αγόρι στο Αγρίνιο, τον οποίο οι συμμαθητές του σακάτεψαν στο ξύλο θέλοντας να τον «πειράξουν» για το νέο του κούρεμα!

Ο μικρός Χρήστος, μαθητής της Α’ τάξης του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου στην περιοχή του Αγίου Χριστοφόρου, πήγε κανονικά στο σχολείο του, όπως κάθε μέρα, χωρίς να φαντάζεται τι τον περιμένει.

Στο διάλλειμα τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης ξεκίνησαν να τον χτυπούν για πλάκα στον αυχένα και στο πίσω μέρος του κεφαλιού του για πλάκα, όπως συνηθίζουν να κάνουν τα παιδιά σε όποιον κουρεύεται.

Όμως, πολύ γρήγορα το αστείο και τα πειράγματα πήραν απρόβλεπτη τροπή, με τον 12χρονο να πέφτει θύμα άγριας επίθεσης από ομάδα 15 συμμαθητών του. Μάλιστα σύμφωνα με την μητέρα του μαθητή αλλά και τον ίδιο, κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού του, έπεσε στο έδαφος, με τους νταήδες… συμμαθητές του να μην διστάζουν να τον χτυπήσουν με κλωτσιές όπου έβρισκαν, την ώρα που το ανυπεράσπιστο αγόρι προσπαθούσε να προφυλάξει τον εαυτό του.

Στο σημείο επικράτησε πανικός, ενώ ο μαθητής ειδοποίησε την μητέρα του, η οποία άμεσα τον διακόμισε στο νοσοκομείο Αγρινίου, ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ευτυχώς τα άγρια χτυπήματα που δέχθηκε δεν του προκάλεσαν σοβαρό τραυματισμό, ωστόσο χρειάστηκε η νοσηλεία του για περίπου μία ώρα, με τους γιατρούς να του τοποθετούν ειδικό κολάρο στον αυχένα. 
Φανερά εξοργισμένη, η μητέρα του μαθητή δήλωσε: «Πρόκειται για ένα από τα πιο ήσυχα παιδιά και ίσως από ό,τι φαίνεται, αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι συγκεκριμένοι μαθητές. Τον χτύπησαν αρκετά και τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα. Τι θα γινόταν σε περίπτωση που χτυπούσε με το κεφάλι στο έδαφος; Άμεσα έσπευσα στο σχολείο και ζήτησα εξηγήσεις από τον Διευθυντή. Μου είπε ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές θα τιμωρηθούν. Από την πλευρά μου θα φτάσω το θέμα μέχρι τέλους. Ήδη έχω επικοινωνήσει με τους αρμόδιους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απ’ όπου και θα περιμένω απαντήσεις. Πρόκειται για άγριο κρούσμα bullying... Η κοινωνία μας πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ακόμη περισσότερο σε τέτοια θέματα, που δυστυχώς έχουν βρει τη σημερινή εποχή έδαφος και χώρο στα σχολειά μας».

Σύμφωνα με τον μικρό Χρήστο, συγκεκριμένοι μαθητές από αυτούς που συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του, κατά το παρελθόν τον έχουν ξαναενοχλήσει.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger