Διαβάστε τις αποκαλύψεις… Κυριακάτικης εφημερίδας που στηρίζει παραδοσιακά τη ΝΔ, για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα Βάσω Λέβα.

Η Βασιλική Λέβα περιγράφεται ως μια ιδιάζουσα προσωπικότητα. Η διαδρομή της ως πολιτικού όντος ξεκινά με συμμετοχή στα φοιτητικά κινήματα έχοντας στην πλάτη κατηγορίες για βομβιστική επίθεση και κατοχή εκρηκτικών υλών, συνεχίζει με δραστηριοποίηση υπέρ των κοινωνικών δικαιωμάτων και φτάνει έως την πρόσφατη επίσκεψη στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλευόταν στις 27 Μαρτίου 2015 το καταδικασμένο μέλος της «17Ν», το νοσηλευτικό προσωπικό είδε τη βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ να μπαίνει στο θάλαμο του Κουφοντίνα και να βγαίνει ύστερα από 45 λεπτά συζήτησης. Το κλίμα της συνάντησης περιγράφεται ως οικείο, με τη κ. Λέβα να τον ενημερώνει για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση των φυλακών Γ’ Τύπου.

Αντικείμενο συζήτησης και πολλών «ψιθύρων» στο νοσοκομείο έγινε το γεγονός ότι η βουλευτής κατά την αποχώρησή της ζήτησε από το παρευρισκόμενο προσωπικό να κλείσει το παράθυρο του δωματίου για να μην κρυώσει το μέλος της «17Ν». Λίγο αργότερα ο Κουφοντίνας διέκοψε «καλή τη πίστει» την απεργία πείνας.

«Μας προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι, παρότι της είχαμε στείλει e-mail για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λαμίας, εκείνη, όταν ήρθε, πήγε κατευθείαν στο θάλαμο του Κουφοντίνα και αποχώρησε ύστερα από ώρα χωρίς να περάσει από κανένα άλλο γραφείο υπευθύνου για να ενημερωθεί για τα ακανθώδη θέματα που μας απασχολούν. Ηρθε αποκλειστικά για να δει τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Περίμενα να περάσει από το γραφείο μου αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ», λέει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής η Ιωάννα Μπριάνη, υποδιοικήτρια της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, της οποίας το γραφείο στεγάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας.

Η κ. Λέβα έγινε αφορμή για να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο, με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κώστα Μπακογιάννη να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι διαπραγματεύεται με τρομοκράτες. Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε, μιλώντας στον «Ε.Τ.» της Κυριακής, οποιαδήποτε κατηγορία τής προσάπτει η αξιωματική αντιπολίτευση για σχέσεις με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και στη συνέχεια διέκοψε απότομα την επικοινωνία χωρίς να θέλει να προσθέσει κάτι άλλο.

Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζουν οι άγνωστες πτυχές του παρελθόντος της Βασιλικής Λέβα, η οποία απασχόλησε για πρώτη φορά τις τοπικές αστυνομικές αρχές των Ιωαννίνων το 1980. Την περίοδο αυτή φοιτούσε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και άρχισε να συμμετέχει σε φοιτητικά κινήματα και ακροαριστερές οργανώσεις.

Το 1982 κατηγορήθηκε μαζί με ακόμα τρία άτομα για «βομβιστική επίθεση» (την περίοδο εκείνη ως βομβιστική επίθεση αναφερόταν και η εκτόξευση βομβών μολότοφ) στη γραμματεία της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων.

Η επίθεση έγινε στις 5 Απριλίου 1982, όταν η κ. Λέβα ήταν 24 ετών. Στην κατοχή των τεσσάρων δραστών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες που είχαν κλαπεί από λατομείο. Μία από τις κατηγορίες για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά».

Οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τότε την υπόθεση είχαν εκτιμήσει -σύμφωνα με τα όσα είχαν καταγράψει στις αναφορές τους- ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν να καούν γραπτά της κ. Λέβα που είχαν βαθμολογίες κάτω από τη βάση. Κατόπιν, η τότε φοιτήτρια διώχθηκε και πειθαρχικά με ποινή τη διαγραφή της από τη Σχολή.



lamiareport.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger