Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα Πόντιοι στο άγαλμα Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, περί Γενοκτονίας.

Εκατοντάδες Πόντιοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και βρέθηκαν εκεί με λάβαρα και σημαίες στα χέρια. Χαρακτηριστικές είναι και οι αφίσες με τον Νίκο Φίλη να έχει μουτζουρωθεί και να αναγράφονται ως λεζάντα υβριστικά σχόλια για το πρόσωπό του. (Δείτε εδώ).

Να σημειωθεί ότι υπήρξε και μια μικρή αναστάτωση, όταν άγνωστοι πέταξαν κροτίδα προς τους συγκεντρωμένους και εξαφανίστηκαν.

Οι συγκεντρωμένοι μπορεί να πραγματοποιήσουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ιδιαίτερα ευδιάθετη εμφανίστηκε η Ευγενία Μανωλίδου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενάντια στις δηλώσεις Φίλη για τη Γενοκτονία .

Η σύζυγος του Άδωνι Γεωργιάδη συνομίλησε με τους παρεβρισκόμενους και έβγαλε φωτογραφίες μαζί τους, ενώ στη συγκέντρωση βρίσκονται μεταξύ άλλων και βουλευτές της Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, Σταύρος Καλαφάτης και ο Θεόδωρος Καράογολου, ενώ το παρόν δίνει και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης φορώντας παραδοσιακή στολή (δείτε εδώ

Δείτε τις φωτογραφίες του Thestival: εδω


Δημοσίευση σχολίου

Blogger