Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Για πρώτη φορά από το 1974, όταν έγινε η αιματηρή τουρκική εισβολή στην Κύπρο με επακόλουθο την κατοχή του βορείου τμήματος της μεγαλονήσου, οι Αμερικανοί τίμησαν επίσημα την παρουσία του τουρκικού κατοχικού στρατού.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Λευκωσία, Kathleen Ann Dohert, έδωσε δεξίωση επί τη ανάληψη των καθηκόντων της στο ξενοδοχείο Merit Lefkosa Otel, όπου υποδέχτηκε και τίμησε την παρουσία των διοικητών του τουρκικού κατοχικού στρατού στην βόρεια παρανόμως κατεχόμενη Κύπρο.

Όπως αναφέρεται, στην δεξίωση της νέας Αμερικανίδας πρέσβειρας παρέστηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο διοικητής των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, αντιστράτηγος İlyas Bozkurt και ο διοικητής των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, υποστράτηγος Erhan Uzun, καθώς και τους υπόλοιπους Τούρκους αξιωματικούς.

Είναι η πρώτη φορά που ξένη διπλωματική αντιπροσωπεία στην Κύπρο και ειδικά αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, που αναγνωρίζει και νομιμοποιεί με αυτόν τον τρόπο τον τουρκικό στρατό κατοχής, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η τουρκική εφημερίδα, γι’ αυτό και το σκάνδαλο παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Μάλιστα η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ σε προσφώνηση της προς τους Τούρκους κατοχικούς αξιωματικούς τους ευχήθηκε και… καλή επιτυχία για το κατοχικό έργο τους στην κατεχόμενη Κύπρο.

Η ειρωνεία του μεγάλου αυτού σκανδάλου σε όλο της το μεγαλείο!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger